Datum plaatsing: 01 juni 2020

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?


Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?


's-Hertogenbosch (Regionaal): De kans is groot dat je al een uitvaartverzekering hebt afgesloten om de kosten van jouw uitvaart te dekken. In Nederland heeft 70 procent deze verzekering afgesloten. Als je dit nog niet hebt gedaan dan is het verstandig om hier eens aandachtig naar te kijken. Maar wanneer moet je de uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten?

Uitvaartverzekering afsluiten
Er rust nog altijd een taboe op alles wat met de dood te maken heeft en sommige mensen schuiven het afsluiten van een uitvaartverzekering dan ook zover mogelijk voor zich uit. Terwijl je het afsluiten van een uitvaartverzekering het beste op zo jong mogelijke leeftijd kunt doen. Hoe langer je wacht en hoe ouder je bent hoe hoger de premie welke je moet betalen zal zijn. De reden hiervoor is dat de uitvaartverzekeraar meer risico loopt vervroegd te moeten uitkeren en nog niet voldoende premie heeft kunnen incasseren om de kosten van de uitvaart te financieren.

Als je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan betaal je maar enkele euro’s per maand en ben je goed verzekert. De kosten voor een uitvaart liggen tussen de 8.000 en 10.000 euro. Een behoorlijk bedrag wat jaarlijks hoger wordt. Als je je niet verzekert tegen deze uitvaartkosten dan zullen jouw nabestaanden opdraaien voor deze kosten.

Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering is het verstandig om vooraf globaal de kosten voor jouw uitvaart te berekenen. Dit kun je doen door te bepalen wat jouw uitvaartwensen zijn. Aan de hand van deze kosten kun je gericht zoeken naar de juiste verzekering.

Kapitaal- of natura uitvaartverzekering?
Nu je weet wat ongeveer de kosten voor jouw uitvaart zijn kun je beslissen of je een kapitaal uitvaartverzekering wilt afsluiten of een natura verzekering. Waarbij je bij een kapitaal verzekering een geldbedrag opbouwt dat na overlijden zal worden uitgekeerd aan jouw nabestaanden die hiermee de uitvaart kunnen verzorgen. Je kunt er ook voor kiezen om een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Met deze vorm van verzekeren zijn de producten en diensten van jouw uitvaart gedekt. Jouw nabestaanden hoeven bijna niets te regelen en je raakt ook nooit onderverzekerd.

Na de bovenstaande stappen te hebben doorlopen kun je een keuze maken voor een bepaalde uitvaartverzekeraar. Lees hierbij goed de voorwaarden die de verzekeraar hanteert zodat jij de uitvaartverzekering afsluit die helemaal aan jouw wensen voldoet. Alleen zo sluit je de voor jou beste uitvaartverzekering af tegen de laagste premie.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31134