Datum plaatsing: 02 juni 2020

Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning


Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning


Geffen (Oss): De grote kracht van dit succesvolle familiebedrijf is het ‘thuisgevoel’ wat voelbaar is wanneer je binnenstapt in de gastvrije showroom aan de Leiweg in Geffen. Al vanaf dag één, na de oprichting in 2002, was dit een soort van vanzelfsprekendheid. Een strategie die puur en vooral echt is. De kracht zit hem in het feit dat er eigenlijk niks ‘moet’ bij Leewika, maar wel alles ‘kan’. “Denken in oplossingen, niet in problemen”, is de krachtige stelling van het team van Leewika. “Het persoonlijk contact, noem het maar de Brabantse (Geffense) gastvrijheid, wat we proberen te creëren met onze klanten is eigenlijk het allerbelangrijkste in het geheel. En wanneer de klant als het ware ervaart dat we veel verder gaan dan alleen maar het verkopen van een product. Och dan komt het vertrouwen vanzelf”, zegt Maddy van Bergen, medefirmant en dochter van Leo en Karin van Bergen.

Zo’n kleine 20 jaar terug begonnen Karin- en Leo van Bergen aan huis (Leiweg), enigszins hobbymatig, met het aanbieden van vloertegels. Ik had als varkens- en kippenhouder mijn eigen werkzaamheden. Voor ons Karin was het aanbieden en verkopen van tegels meer een hobby dan noodzakelijkheid, ze vond het gewoon leuk om te doen. We hadden thuis plek zat en mooi meegenomen was het feit dat er een soort van ongedwongen sociaal contact was”, zegt Leo. Zowel Leo als Karin hadden in hun stoutste dromen nooit kunnen bevroeden van hetgeen er nu, ietsje verderop aan dezelfde Leiweg, staat te pronken. Ooit zo maar eens begonnen vanuit een hobby, met een vloertegeltje. Nu presenteren ze een totaal concept in hun vakgebied dat uniek genoemd mag worden in de wijde omgeving.

Showroom
Je komt ogen en beleving tekort wanneer je de prachtige fonkelnieuw ingerichte showroom komt binnenlopen. “Een aantal maanden geleden hebben we een weekje de deuren voor het publiek gesloten gehouden en hebben we de hele ‘ouwe handel’ met een shovel naar buiten gereden. Compleet leeg zijn we toen begonnen aan de nieuwe inrichting van onze showroom”, zegt de man van de praktijk, Leo van Bergen. Ook tegels zijn aan mode onderhevig, vandaar dat met een bepaalde regelmaat het geheel op de schop moet. “Bovendien was ons assortiment in de loop der tijd alleen maar groter geworden. En overal waren er hoekjes gecreëerd met nieuwe producten. Nu hebben we voor elk concept een soort van afdeling. Nieuw in dit alles is het raamdecoratie concept wat we achter in de showroom hebben gecreëerd. Op een rustig plekje kan de klant met onze specialist Terry Schoofs in gesprek. Hij weet alles van raamdecoratie en buitenzonwering in de breedste zin van het woord. Maar ook van vloeren die ‘anders’ zijn dan tegels, zoals parket, PVC, laminaat, eiken en egaliseren heeft hij de vakkundige kennis in huis. Onze gehele showroom is, na de herinrichting, nu veel ruimtelijke en vooral overzichtelijker geworden”, zegt Maddy met een tevreden blik.

Team
In de beginjaren stond Karin in haar eentje de klanten te woord. Wanneer nodig bijgestaan door Leo. Langzaamaan, mede ook door het feit dat er bij Leo zijn varkens- en kippenbedrijf behoorlijk wat saneringsactiviteiten waren, kwam Leo meer en meer in de showroom. Hij legde zich, met succes, toe op de verkoop in de zakelijke aannemersmarkt. Inmiddels beperkt Karin haar werkzaamheden op dit moment tot het administratieve gedeelte. Dochter Maddy (29) is in 2015 officieel als medefirmant bij haar vader en moeder ingestapt in het bedrijf. Maddy: “Ik heb de opleiding verkoop management doorlopen en dat, plus mijn opgedane ervaring bij het bedrijf de Sanitairwinkel, past precies in de brede werkzaamheden waar ik nu dagelijks druk mee ben”. Samengevat: Leo en Maddy nemen de verkoop voor hun rekening. Daarnaast is Leo ook verantwoordelijk voor de afdeling ‘bouw’ en managet Maddy de showroom met alles daaromheen en Karin doet de administratie. Daarnaast is er medewerkster Jolanda die deels verkoop en deels overige werkzaamheden voor haar rekening neemt. En voor het complete nieuwe raam- deels vloer en zonweringconcept is op vrijdag en zaterdag ‘specialist’ Terry Schoofs in de zaak aanwezig. “Terry is al sinds jaar en dag in deze branche werkzaam en heeft daardoor een schat aan ervaring opgedaan in zowel verkoop als in het leggen van alle vloeren. Wij zijn dan ook erg blij dat we door deze samenwerking met Terry Schoofs ons bedrijf met dit vloer- en muurconcept nog completer hebben kunnen maken”, aldus Maddy.

Concepten
Alle complete concepten die Leewika in haar programma heeft. Hoe u wilt… Van buiten naar binnen of van binnen naar buiten.
Het vloerconcept:
Tegels, betonlook, keramisch, natuursteen, parket, eiken, pvc, laminaat, trapbekleding, vloerbedekking en het egaliseren van de vloer.
Het muurconcept:
Wandtegels voor keuken, badkamer en diversen. Malta Denso, een waterdichte betonstuc voor de natte ruimtes zoals keukens en badkamers.
Het raamconcept:
Alle soorten raamdecoratie, gordijnen, glasgordijnen, shutters, jaloezieën, hout en aluminium, rolluiken, screens, buitenzonwering, luifel, huif, zonneschermen, uitvalschermen, screens en markiezen.
Het buitenconcept:
Van Zoggel bestratingen (eigendom van Bart en Maddy van Zoggel) heeft een verkooppunt gemaakt bij de showroom. Ze hebben alles in huis voor uw tuin, rioolwerk, grondwerk, straatwerk, oprit, parkeerplaats (www.vanzoggelbestrating.nl)

Informeren
Mede dankzij de overzichtelijke website van Leewika kan de klant zich thuis alvast ‘inlezen’ in vele de mogelijkheden die er zijn betreffende de inrichting van zijn of haar huis. Leewika gaat verder, veel verder, dan alleen maar een ‘tegeltje. Meedenken met de klant is in de loop der jaren een soort van specialiteit geworden. Het zoeken naar een betrouwbare vaktechnische tegelzetter behoort bij Leewika tot de verleden tijd. De opgedane praktijkervaring van de familie van Bergen komt dagelijks van pas. Ze geven tips waarom de klant het één juist wel en het ander beslist niet moet doen. Beredeneerd vanuit de praktijk, omdat ze als geen ander weten waarover ze praten. Maar ook praktisch oplossingen worden thuis bij de klant gerealiseerd. De stelling: “Niks moet, maar alles kan bij Leewika”, is ook hier weer van toepassing.
“Denken in oplossingen, niet in problemen”, aldus Leo van Bergen. Leewika is compleet, heel compleet. “Van sloop tot sleutel. Als het moet zorgen wij voor het complete pakket, tot aan het schoonmaken toe. Het mooie is dat het steeds vaker voorkomt dat de klant ons alles in handen geeft. Wanneer we dat vertrouwen krijgen zien we het als een ultieme uitdaging om het optimaal naar wens op te leveren”, zegt Maddy met overtuiging
Persoonlijk contact, service die verder gaat dan de voordeur, kennis van zaken en natuurlijk het vertrouwen. Het zijn de pijlers van dit mooie bedrijf.

Compleet
Samen, Leo en Maddy, willen ze het nog wel even benadrukken. Met een soort van gepaste trots, enigszins bescheiden maar toch wel met een fijn gevoel laten ze nogmaals horen hoe compleet ze wel niet zijn. Was er zo’n kleine twintig jaar terug alleen maar het tegeltje. Inmiddels is er een assortiment ontstaan dat zijn weerga niet kent.
“Wanneer vanuit de nieuwbouw hier bij ons mensen komen kijken om een tegel voor de badkamer te kiezen worden ze verrast door het totale aanbod. Vaak maken ze dan meteen de keuze voor de vloeren boven (bijvoorbeeld laminaat) en voor beneden. Maar ook de raamdecoratie en zonwering komt dan ter sprake en best vaak gaat de klant ‘compleet voorzien’ en met een tevreden gevoel naar huis. Want, en dat zijn we dus echt vergeten. Ook prijstechnisch doen wij dus echt voor niemand onder. Ook een feit dat telt, toch”, zegt Leo met een brede lach. In nog geen twintig jaar heeft de familie een bedrijf neergezet waar menigeen met jaloers blikken naar kijkt. De klant is bij Leewika nog echt ‘Koning’. Een stelling waar het op de dag van vandaag helaas nog wel eens aan wil ontbreken.

Kom ook eens over de vloer bij Leewika en ontdek de vele mogelijkheden:

Leewika Tegelhandel, Leiweg 2b – 5386 KR Geffen
telefoon: 073-5326166
www.leewika.nl - www.vanzoggelbestrating.nl - E-mail: info@leewika.nl


Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning
Leewika Tegels Geffen biedt totaal concept voor in en om uw woning


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16392