Datum plaatsing: 07 juni 2020

Musicalster Vajčn brengt veel tijd door in Oijen


Musicalster Vajčn brengt veel tijd door in Oijen


Oijen (Oss): Van avonden schitteren op de planken naar thuisblijven zonder werk en inkomen. Ook voor musicalster Vajčn van den Bosch uit Oijen zijn het ‘gekke tijden’.

Vol spanning keek ze gisterenavond naar de persconferentie van premier Rutte. Daar werd duidelijk dat theaters per 1 juni waarschijnlijk weer hun deuren mogen openen. Het maximum aantal toegestane mensen van 30 is volgens haar verre van rendabel. “Dat was een flinke domper toen ik dat hoorde. Je hebt er namelijk niets aan, want een cast bestaat al uit meer dan 30 mensen. Ik had zo op beter nieuws gehoopt.”

De afgelopen jaren brak de nu 22-jarige Van Den Bosch door met producties als The Sound of Music, Grease, On Your Feet, de voorstelling Paramour van Cirque du Soleil in Hamburg en Kinky Boots. Die laatste zou in april worden afgesloten in Den Bosch, maar eindigde in maart vanwege de coronacrisis. “We zouden nog zes weken lang volop genieten met zijn allen, maar dat liep helaas anders. We zagen het op een gegeven moment wel aankomen, maar het blijft heel gek om zo te moeten eindigen.”

Vajčn, die alweer een tijd in Amsterdam woont, bracht de afgelopen weken veel tijd door bij haar familie in Oijen. “Ik vond het heel fijn om bij familie te zijn. Dat is natuurlijk leuker dan alleen thuis zitten. Sowieso doet het mij heel goed om weer naar Brabant te komen. Ik kan daar zo genieten van de natuur. Je kunt er zo heerlijk rustig wandelen.”

Hoewel het sombere tijden zijn, wil ze positief te blijven. “Je moet wel. Daarnaast treft deze crisis zoveel andere mensen en kan het allemaal nog veel erger. Wat denk je bijvoorbeeld van de eenzame ouderen? Ik heb het zo met ze te doen. Ik besef me dan weer hoe belangrijk je familie en vrienden zijn.”

De coronacrisis treft Van den Bosch ook financieel. “Het is heel pittig. Ik kan momenteel, op een paar inspreekklussen na, niets doen.” In een normale situatie zou ze momenteel aan een klus van vijf maanden werken, waar ze niets over mag zeggen. In december staan de repetities van de musical Saturday Night Fever gepland, waar de Oijense een hoofdrol in speelt. “Ik heb geen idee of deze repetities doorgaan. Ik kan alleen maar heel hard hopen.” (bron d-tv)
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28772