Datum plaatsing: 08 juni 2020

Doe iets tegen huiselijk geweld


Doe iets tegen huiselijk geweld


Oss (Regionaal): De coronamaatregelen hebben impact op het leven van iedereen. Doordat u thuis meer op elkaars lip zit, kan het gebeuren dat het teveel wordt en er thuis spanningen ontstaan. Dit is op zich normaal, maar niet als dit zich uit in mishandeling en huiselijk geweld.

Vraag advies en hulp
U kunt iets doen (als slachtoffer, maar ook als buurtbewoner of familielid) door erover te praten of door advies te vragen. De Veilig Thuis-medewerker die u aan de telefoon krijgt, luistert naar uw verhaal, stelt en beantwoordt vragen en is er om u verder te helpen. In alle gevallen kunt u via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Bent u in direct gevaar? Bel dan 112.

Twee nieuwe manieren
Om het makkelijker te maken om contact op te nemen met Veilig Thuis, zijn er twee nieuwe manieren waarop u dat kunt doen. U kunt chatten op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur met een medewerker van Veilig Thuis voor advies en hulp. Dit kan via de website Veiligthuisbno.nl. Een andere mogelijkheid is, bijvoorbeeld in het geval de pleger van het geweld steeds bij u in de buurt is, om naar de apotheek te gaan en het codewoord masker19 te noemen. Dit is een signaal voor de apotheker dat u hulp nodig heeft. De apotheker zal u dan uitnodigen om mee te gaan naar een aparte ruimte om samen Veilig Thuis te bellen, of uw contactgegevens noteren en contact opnemen met Veilig Thuis.

Zorg goed voor uzelf als u zich niet veilig voelt, neem contact op.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15702