Datum plaatsing: 10 juni 2020

EK Petanque 2022 op Parade in Den Bosch


EK Petanque 2022 op Parade in Den Bosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Europese Kampioenschappen Petanque worden in juli 2022 gehouden op de Parade in Den Bosch. Er was een gezamenlijk ‘bid’ van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, het ministerie van VWS, NOC*NSF, More2Win en sportevenementenbureau Team TOC. Het Osse bureau krijgt de organisatie in handen, net als vorig jaar bij het WK Handboogschieten, ook in Den Bosch.

Breed opgezet
Op de Parade komen 22 overdekte petanquebanen waar de beste Europese spelers in diverse categorieën in actie komen. Naast de wedstrijden is het de bedoeling dat toeschouwers kunnen genieten van eten en drinken, muziek en andere vormen van entertainment. Het evenement heeft als maatschappelijk doel het terugdringen van eenzaamheid bij ouderen. Dat gebeurt onder meer door verschillende ‘side-events’ die tijdens het toernooi worden gehouden.

Gemeente is blij
Burgemeester Jack Mikkers en wethouder Huib van Olden zijn blij dat er opnieuw een groot sportevenement naar Den Bosch komt: “Het evenement past uitstekend bij het sportieve en sociale karakter van deze gemeente. Een plek waar gastvrijheid en ontmoeting in ons DNA zitten. Een plek waar topprestaties mogelijk gemaakt worden. En waar we kijken naar maatschappelijke activiteiten die verbindingen en ontmoetingen met onze inwoners bewerkstelligen. Zodat iedereen mee kan doen.”

Het EK Petanque in Den Bosch valt samen met het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14324