Datum plaatsing: 11 juni 2020

Extra fietsvakken in de Bossche binnenstad's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het inrichten van onze anderhalve meter samenleving in de binnenstad. Zoals eerder aangekondigd gaan aankomend weekend de laatste maatregelen voor fietsers in. Dat betekent dat fietsen alleen gestald mogen worden in de daarvoor bestemde fietsenstallingen of vakken.

Naast de drie grote gratis fietsenstallingen (Wolvenhoek, Kerkstraat, Burgemeester Loeffplein) creëren we ook ruimte op straat om de fiets te stallen. De extra fietsvakken noemen wij fietsspots. Hieronder vind je een overzicht van alle extra fietsspots:

Schapenmarkt, linkerzijde gevel van de oude Hudson Bay / V&D
Schapenmarkt, ter hoogte van winkel KPN
Minderbroederstraat, zijgevel Perry Sport
Hoek Dode Nieuwstraat / Minderbroederstraat, achterkant Perry Sport
Pensmarkt, rechterzijde gevel van de HEMA
Hoek Kruisstraat / Korenbrugstraat
Hoek Visstraat / Lepelstraat (dubbel vak)
Korte Waterstraat
Hoek Kerkplein / Gasselstraat
Sint Janssingel (fietsrekken)
Fietsen die buiten de vakken en stallingen voor een onveilige situatie zorgen halen we weg. Deze fietsen kunnen kosteloos opgehaald worden in fietsenstalling Wolvenhoek.

Afstappen
Fietsers zijn welkom in het winkelgebied op de minder drukke dagen. De drukkere dagen zijn vrijdag, zaterdag en zondag. Op die dagen vragen we om tussen 11.00 en 18.00 uur in het winkelgebied niet te fietsen. Dat is hetzelfde gebied waar nu brom- en snorfiets niet mogen komen. Op de overzichtskaart ziet u voor welk gebied dit geldt met daarbij de stallingsvoorzieningen. We vragen fietsers af te stappen. Dit logo met daarop ‘’fietsspot’’ kunt u tegenkomen in de binnenstad, zodat het herkenbaar wordt en duidelijk is dat u alleen in rekken, op fietsspots (vakken) en stallingen mag parkeren.

Samen zijn wij Den Bosch
Kom gerust lekker op de fiets, maar stap af en zet de fiets in een van de stallingen. Zo houden onze historische binnenstad ruimtelijk en veilig.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13088