Datum plaatsing: 11 juni 2020

De Lievekamp presenteert het nieuwe theaterprogramma 2020/2021


De Lievekamp presenteert het nieuwe theaterprogramma 2020/2021


Oss (Regionaal): Met extra voorstellingen in juni en juli opent De Lievekamp binnenkort weer de deuren.
Na een gedwongen sluiting van drie maanden klinkt er straks eindelijk weer applaus in het Osse theater. De ingelaste voorstellingen vormen een opmaat voor het seizoen 2020/2021, waarvan binnenkort de voorverkoop begint.

Opvallende stap
Als één van de weinige theaters in Zuid-Nederland presenteert De Lievekamp onlangs het programma voor het nieuwe seizoen. Een opvallende keuze, omdat er – afhankelijk van de duur van de beperkende maatregelen – nog wijzigingen kunnen plaatsvinden in het programma, met name in het eerste halfjaar. Tóch meent het theater een betrouwbaar beeld te kunnen geven van hoe het seizoen 2020/2021 er uit gaat zien. Bovendien wil De Lievekamp nog voor de zomer weer nadrukkelijk verbinding maken met haar publiek, dat aangeeft de vertrouwde theateravond erg te missen.
Bewezen kwaliteit
Voor komend seizoen is programmeur Ron Megens optimistisch én realistisch. "We presenteren een breed aanbod van zowel nieuwe producties als voorstellingen van bewezen kwaliteit door bekende makers. Tegelijkertijd wordt het een seizoen waarin we voor september en oktober rekening houden met een aangepast programma. Artiesten zullen in die maanden voornamelijk optreden in de ‘anderhalve meter setting’. In dat geval kunnen we in onze Grote Zaal per keer 150 bezoekers verwelkomen. Een groot deel van de artiesten zal op zo’n avond twee keer komen spelen."

Voorverkoop met verlengde inschrijfperiode
De programmering 20/21 wordt toegelicht via de website van het theater én het vernieuwde theatermagazine dat vanaf woensdag 17 juni huis-aan-huis wordt verspreid. Vanaf dat moment start de voorverkoop. Voor alle voorstellingen kunnen tickets worden aangevraagd die via loting worden toegewezen. Deze keer hanteert De Lievekamp een extra lange inschrijfperiode: kaarten kunnen tot en met zondag 23 augustus (het einde van de schoolvakantie) worden aangevraagd. De uiteindelijke toewijzing vindt daarna plaats, zodat eventuele programmawijzigingen nog kunnen worden verwerkt.

Soepele retourregeling
Mochten sommige bezoekers aarzelen om kaarten voor het nieuwe seizoen aan te vragen, dan wordt de onzekerheid die het met zich meebrengt door De Lievekamp weggenomen door een soepele retourregeling te hanteren. Coen Bais: “We verzekeren ons publiek ervan dat we altijd een restitutiemogelijkheid bieden in het geval dat er een voorstelling wordt verplaatst of geannuleerd. Iedereen kan dus met een gerust hart kaarten bestellen; men loopt geen risico.”

Corona maatregelen
Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen heeft De Lievekamp een protocol ontwikkeld om het theaterbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. In dit protocol is uitgebreid aandacht voor onderwerpen als looproutes, extra hygiënemaatregelen en optimale begeleiding met tijdsvakken. Dit allemaal op een veilige afstand van 1,5 meter, die overal en continue bewaard moet worden. De zaalindeling voor de uitvoeringen in de maanden juni en juli is inmiddels al aangepast naar de nieuwe situatie.

Trots
Door het coronavirus stond de theaterbranche op 12 maart in één klap stil. Ron Megens: “Aanvankelijk hebben we nog geprobeerd om voorstellingen van maart en april naar het einde van het seizoen te verplaatsen. Op het moment dat zo’n verplaatsing een onhaalbare kaart bleek te zijn, is besloten om zoveel mogelijk producties door te plaatsen naar seizoen 20/21. Dat was nog een flinke uitdaging, aangezien de programmering al afgerond was." Hij vervolgt met: "We presenteren met trots bijzondere toneelproducties met onder anderen Angela Schijf, Bram van der Vlugt, Carine Crutzen en Stefan de Walle. Minstens net zo trots zijn we op het binnenhalen van de Nederlandse première van de opera 'Rigoletto'. Theaterconcerten zijn er van Danny Vera, Wende Snijders en Waylon en cabaretliefhebbers kunnen zich verheugen op shows van Koefnoen, Ton Kas, René van Meurs en Harrie Jekkers."
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13986