Datum plaatsing: 14 juni 2020

Omgevingsvisie: denk mee over de toekomst van jouw omgeving's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Hoe zien onze stad, dorpen en wijken er in de toekomst uit? Dit beschrijven we in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie willen we samen maken met onze inwoners. Want zij maken gebruik van de beschikbare ruimte in onze gemeente. Dit vraagt om keuzes voor de toekomst. Help ons met het maken van die keuzes. En laat ons weten: wat vind jij aantrekkelijk in je directe leefomgeving?

Is dat bijvoorbeeld veel groen, wonen in een veilige wijk, voorzieningen op loopafstand, goede voet- en fietspaden of dat je je auto goed kunt parkeren in de buurt van je woning? Of spreekt de locatie waar je woont je aan?

Wethouder Roy Geers: “De omgevingsvisie geeft richting hoe de gemeente zich kan ontwikkelen in de toekomst. Het gaat dan om een diversiteit van thema’s zoals wonen, verkeer, veiligheid en gezondheid. En ook economie, energie en klimaatadaptatie krijgen een plek in de omgevingsvisie. We willen graag van inwoners weten hoe zij de toekomst zien. Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. Deze input nemen we mee in het hele traject van de omgevingsvisie.”

Start in Engelen
Vandaag starten we in Engelen met een online vragenlijst. Inwoners die in Engelen wonen, hebben vier weken de tijd om de vragenlijst in te vullen. Vanaf maandag 22 juni starten we met West en Noord. Door deel te nemen aan de vragenlijst kunnen inwoners op een laagdrempelige manier meedenken over de toekomst van hun eigen leefomgeving.

We gaan stap voor stap alle wijken in de gemeente langs. De overige wijken zijn na de zomervakantie aan de beurt. Op basis van de resultaten uit de vragenlijst gaan we daarna met de wijken in gesprek.

Alle informatie die we ophalen, verwerken we in een gebiedsvisie per wijk. De gebiedsvisies bepalen weer mede de inhoud van de omgevingsvisie. De planning is om eind 2021 de omgevingsvisie klaar te hebben.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13081