Datum plaatsing: 16 juni 2020

Volop Oss, veel initiatieven in het centrum van Oss


Volop Oss, veel initiatieven in het centrum van Oss


Oss (Oss): Op zaterdag 13 juni opende graffitikunstenaar Bart de Ruijter zijn eigen winkel en workshopruimte in de Kruisstraat 8 in Oss. De opening deed hij samen met wethouder Joop van Orsouw. Het bedrijf van Bart heet BME Graphics.

Nieuwe initiatieven
De afgelopen week waren er meer initiatieven. Elleke van de Kamp startte op de Wal 20 met shopgallery Jikke!. Daar staan kunst, duurzaamheid en ontmoeten centraal. Bas Rikken opende Unne Rikken met designverlichting en meubels in de Schakel op nummer 15. En Rianne van der Steen gaat aan de slag in Kerstraat 58 met Couture Studio van der Steen. Zij ontwerpt maakt en verkoopt duurzame mode.

Wethouder Joop van Orsouw: “Volop Oss heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. De organisatie laat zien dat er veel mogelijk is in het centrum van Oss. Mooi om te zien dat de lokale initiatieven en vastgoedeigenaren elkaar vinden. Ik zie dat ze er de schouders onder zetten, veel samenwerken en erg creatief zijn. Daarmee leveren ze een grote bijdrage leveren aan levendigheid in het centrum van onze stad.”

Meer over Volop Oss
Meer reuring, minder leegstand en verloedering in binnensteden. Dat is wat het project VOLOP Brabant wil. Na Den Bosch en Waalwijk is er nu ook een VOLOP in Oss. VOLOP Oss makelt en schakelt tussen vastgoedeigenaren en makelaars aan de ene kant en plaatselijke culturele, maatschappelijke en sociale initiatieven aan de andere kant. Zij krijgen zo de kans om ‐ in de tijd dat een pand leeg staat – hun concept uit te proberen en publiek naar het centrum te trekken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27466