Datum plaatsing: 16 juni 2020

10.000 euro voor project ‘Ontmoeting in Nisseroi’Nistelrode (Bernheze): Stichting Burenhulp Nistelrode (BHN) krijgt van de gemeente Bernheze een eenmalige subsidie van ruim 10.000 euro om het project ‘Ontmoeting in Nisseroi’ van de grond te krijgen.

Komend jaar wordt bekeken of dit pilotproject goed uitwerkt. Het gaat om een burgerinitiatief voor een laagdrempelige ontmoetingsplek en dagbesteding voor met name ouderen in Nistelrode. Het is vooral bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan en sociale contacten te bevorderen. Ook wordt ingezet op ‘talentontwikkeling en persoonlijke groei van mensen’.

Zelfredzaamheid
De gemeente Bernheze verleent subsidie omdat het project goed aansluit bij haar beleid om burgerinitiatieven en zelfredzaamheid van de inwoners te versterken. BHN wil kleinschalig beginnen met één dagdeel per week. Er worden dan activiteiten georganiseerd in samenwerking met BrabantZorg en ONS Welzijn. Later zou het initiatief moeten uitgroeien tot een ontmoeting- en informatiepunt in Nistelrode.

Verschillende mogelijkheden zijn de revue gepasseerd als locatie, maar BHN heeft uiteindelijk het oog laten vallen op het Parochiehuis.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29306