Datum plaatsing: 18 juni 2020

Botanische tuinen bezoeken in Nederland


Botanische tuinen bezoeken in Nederland


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als je een echte plantenliefhebber bent dan kan een bezoek aan een botanische tuin niet op jouw lijstje ontbreken. In een botanische tuin vind je namelijk heel veel verschillende soorten planten bewonderen, die voorkomen op de wereld. In elk land heb je weer een andere botanische tuin met andere planten. De toeristen gaan heen om de mooie planten te bekijken en te genieten van een oase aan rust en groen. Maar de botanische tuin is daarnaast ook goed voor wetenschappelijk onderzoek naar de toepassing van planten. Er worden nog steeds tal van planten ontdekt, die nog nergens beschreven staan. Zo verenigt de botanische tuin het nuttige met het aangename.

Botanische tuin in de buurt
Vaak denk je bij botanische tuinen aan exotische planten en verwacht je deze tuinen vooral te kunnen bezichtigen in het buitenland. Maar niets is minder waar. Nederland kent namelijk 27 verschillende botanische tuinen. Van de Hortus Botanicus in Haren, Amsterdam en Leiden tot aan de botanische tuin in Utrecht en Aalsmeer aan toe. Maar Nederland kent ook een botanische tuin in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en een in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. Zo kan je dus overal in Nederland terecht voor mooie planten en zit er waarschijnlijk zelfs een botanische tuin bij jou in de buurt.

Japanse tuin
Waar een botanische tuin planten heeft van over de hele wereld, heeft een Japanse tuin alle kenmerken van een tuin in Japan. Het komt vaak voor dat je in een botanische tuin ook een deel hebt dat bekend staat als de Japanse tuin. De interesse voor Japanse tuinen in Nederland ontstond toen Japan in 1860 de grenzen opende na lange tijd in isolement. De tuin straalt rust en eenvoud uit en heeft organische vormen. Je vindt hier bamboe, water en Japanse ornamenten. Je kan zelf een Japanse tuin in je achtertuin creëren. Als je inspiratie op wil doen dan kan je dus genoeg Japanse tuinen in Nederland bezoeken.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28211