Datum plaatsing: 19 juni 2020

Kwaliteit Cultuurstad van het Zuiden beloond!'s-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Onze culturele instellingen krijgen veel waardering. Die conclusie trekken we op basis van de subsidie die zij ontvangen uit de Regeling Professionele Kunsten Brabantstad 2021-2024. ’s-Hertogenbosch werkt in Brabantstad samen met de Provincie, Breda, Eindhoven en Tilburg aan een krachtige culturele basisinfrastructuur.

De adviescommissie BrabantStad Cultuur heeft de aanvragen van advies voorzien en de aanvragen gerangschikt op kwaliteit. Met als resultaat dat 8 instellingen samen 1,5 miljoen subsidie van de Provincie krijgen. Het gaat om November Music, Theaterfestival Boulevard, Theater Artemis, Panama Pictures, Festival Cement, Matzer, IVC en Bosch Parade. De toekenning van de Provincie matchen we deels vanuit onze eigen subsidieregeling voor Professionele Kunsten. Het gaat om bijna 900.000 euro. Over het andere deel van de matching neemt de gemeenteraad in november een besluit.

Wethouder Mike van der Geld (Cultuur): “Cultuurstad van het Zuiden heeft een prachtig en gevarieerd aanbod. Fijn dat die waardering ook met deze financiële steun tot uiting komt. Ik ben trots op de kwaliteit die wij in huis hebben, goed om te zien dat dit ook buiten ’s-Hertogenbosch wordt gezien. Daarnaast zien we dat de samenwerking met Breda, Eindhoven, Tilburg en Provincie zijn vruchten afwerpt. BrabantStad heeft veel te bieden!”.

Op het totaaloverzicht zien we ook dat 7 instellingen uit ’s-Hertogenbosch bij de 20 hoogst gewaardeerde organisaties in Brabant horen. November Music en Theaterfestival Boulevard delen de 1e plaats.

Regioprofiel
Het is de eerste keer dat deze steden en Provincie met op elkaar afgestemde meerjarige subsidieregelingen werkten. Dat betekent één aanvraagprocedure en een integrale beoordeling door de Adviescommissie BrabantStad Cultuur. Dit is een van de instrumenten die horen bij het Regioprofiel ‘BrabantStad maakt het’ dat eind 2018 aan minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is aangeboden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31585