Datum plaatsing: 22 juni 2020

Drugsgebruik minderjarigen Oosterplas


Drugsgebruik minderjarigen Oosterplas


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op zaterdag 20 juni, omstreeks 16.30 uur, ontvingen wij samen met de ambulance de melding dat er meerdere jongeren 'compleet van de wereld' waren bij het skatepark aan de Oosterplas. Een van de jongeren was zelfs agressief en wilde iedereen slaan. Een aantal omstanders hielden deze jongen in bedwang om erger te voorkomen.

De ter plaatse gekomen collega's hielden de jongen onder controle. Hij had door de hallucinatie niet door dat wij van de politie waren, sprak wartaal en hij werd soms agressief. Het ging zelfs zo ver dat hij spuugde naar een politie-agent, die net niet werd geraakt in zijn gezicht. Om herhaling van spugen te voorkomen plaatsten wij een spuugmasker over zijn hoofd.

Terwijl wij hier mee bezig waren, sprak iemand ons aan dat er nog een jongen onder bedwang werd gehouden door omstanders. Wij vroegen direct extra eenheden en een ambulance met spoed ter plaatse. Zelfs de politiehelikopter werd ingezet die de situatie in de gaten hield.

Uiteindelijk waren er vijf jongeren die verdovende middelen hadden gebruikt. Hiervan werden er twee vervoerd naar het ziekenhuis. De jongeren hadden de leeftijden variërend van 14 tot en met 18 jaar. Voor de minderjarigen maken wij een zorgmelding op. De jongen die onze collega in het gezicht spuugde mag zich op een later moment komen verantwoorden.

Op het incident kwamen veel mensen af. Wij kunnen ons voorstellen dat het vragen oproept wat de politie doet aan drank en drugs. Hiervoor hebben wij een speciale voorlichtingssite. Kijk op www.vraaghetdepolitie.nl/drank-en-drugs
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26867