Datum plaatsing: 22 juni 2020

Groen licht voor versoepelingen vanaf 1 juli


Groen licht voor versoepelingen vanaf 1 juli


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het kabinet lijkt de geplande versoepeling van de corona-maatregelen vanaf 1 juli door te kunnen laten gaan. Dat zeggen Haagse bronnen. Het Outbreak Management Team (OMT) dat het kabinet adviseert, kwam vandaag weer bijeen voor overleg. Volgens ingewijden staan de seinen op groen voor verdere versoepeling. Het kabinet besluit hier woensdag nog wel officieel over, maar volgt doorgaans het advies van het OMT.

100 gasten
In dat geval zou het maximum aantal gasten in de horeca verhoogd kunnen worden naar 100. Ook het aantal mensen dat bij uitvaarten, huwelijksvoltrekkingen, religieuze en levensbeschouwelijke bijeenkomsten mag zijn kan vanaf 1 juli verhoogd van 30 naar 100 personen. Wel moet nog steeds de 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden.

Sportscholen en sauna's
Ook sportscholen, sauna’s, (sport)kantines en casino’s kunnen op 1 juli open. In de kinderopvang is vanaf 1 juli ook weer noodopvang mogelijk voor kinderen van ouders die niet in de zorg werken. Het gaat dan om de avonduren, de nachten en het weekend.

1 september
Voor coffeeshops geldt nog dat deze tot 1 september alleen open zijn voor het afhalen van bestellingen. Discotheken blijven ook nog dicht tot die datum. Sekswerkers mogen, ondanks hun lobby, ook pas dan weer aan het werk. Grote evenementen zoals concerten en voetbalwedstrijden zijn ook nog verboden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30880