Datum plaatsing: 26 juni 2020

‘Politie-inval’ Lithoijen blijkt vakbijeenkomstLithoijen (Oss): Bij een varkensboer in Lithoijen stonden donderdagavond meerdere politieauto’s, maar van een politie-inval was geen sprake.

De politie was deze keer vanwege een andere reden massaal uitgerukt. “Medewerkers van de politie-eenheid Oost-Brabant waren gisteren te gast bij een agrarisch bedrijf aan de Leijgraafstraat in Lithoijen voor een vak gerelateerde bijeenkomst. Voor het aantal deelnemers aan de informatieve bijeenkomst was, in verband met de toe te passen coronamaatregelen, geen politielocatie beschikbaar”, vertelt woordvoerder Dion Luijten.

Dankzij een gulle agrariër uit Lithoijen kon de bijeenkomst toch doorgaan. “De organisatoren kwamen in hun zoektocht naar een inspirerende locatie uit bij deze agrarisch ondernemer die een loods ter beschikking stelde.”

Dat het om een politiebijeenkomst ging was bij inwoners van het dorp niet duidelijk. Zij hadden een ander vermoeden. “De politie was daar nadrukkelijk niet aanwezig in verband met een operationeel doel. Er was dus géén sprake van een ‘actie’”, aldus Luijten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21740