Datum plaatsing: 29 juni 2020

Park Zwanenberg in Oss nadert voltooiing met realisatie laatste 22 woningen


Park Zwanenberg in Oss nadert voltooiing met realisatie laatste 22 woningen


Oss (Oss): Gebiedsontwikkelaar AM en woningcorporatie BrabantWonen verrichten dinsdag 30 juni een feestelijke handeling vanwege de start bouw van de laatste 22 woningen in Park Zwanenberg in Oss. Hiermee nadert de voltooiing van het plan, waar straks in totaal 127 woningen zijn gerealiseerd door Park Zwanenberg (een samenwerking van AM en BrabantWonen). Wethouder Joop van Orsouw van de gemeente Oss verricht hierbij samen met Jaap van Engelshoven (adjunct-directeur bij AM Zuidwest) de officiële handeling.

Officiële handeling
De bouw van de laatste 22 woningen in Park Zwanenberg is eind mei gestart. Vanwege corona is ervoor gekozen deze mijlpaal op een andere wijze met de toekomstige bewoners te vieren. De start van de bouw wordt dinsdag 30 juni kleinschalig gevierd, waarbij de start bouw symbolisch wordt ingeluid. Toekomstige bewoners en andere betrokkenen ontvangen hiervan een digitale compilatie.

Park Zwanenberg
Op de voormalige locatie van ziekenhuis Bernhoven ontstaat een parkachtige leefomgeving met een mix van huur- en koopwoningen. Diversiteit in de opzet en hiermee ook in haar bewoners staan centraal in het plan. De drie reeds gerealiseerde intieme wooneilanden en het naastgelegen gezondheidscentrum met zowel basis- als specialistische zorg, geven volop levendigheid aan Park Zwanenberg. Het plan biedt een gezonde en sportieve omgeving en heeft verschillende sportfaciliteiten in de directe nabijheid. Ook het stadscentrum, het golfslagbad, de scholen en andere voorzieningen liggen op fietsafstand.

Laatste fase
De vijfde en tevens laatste fase omvat de realisatie van een woonstraat met twaalf rij- en hoekwoningen, acht twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande woningen. De verkoopprijzen zijn vanaf circa € 244.950 v.o.n. Er is op dit moment nog één woning beschikbaar. De oplevering van de woningen is volgens planning medio 2021. De woningen zijn ontworpen door DAT Architecten uit Tilburg en de realisatie is in handen van Muller Bouw uit Oss.

Informatie over het plan en de woningen is beschikbaar op www.parkzwanenberg.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29835