Datum plaatsing: 30 juni 2020

Van Wanrooij herontwikkelt voormalig gemeentehuis Maasdonk


Van Wanrooij herontwikkelt voormalig gemeentehuis Maasdonk


Geffen (Oss): Het winnende ontwerp voor voormalig gemeentehuis Maasdonk is bekend: Het Raadhuys van Van Wanrooij projectontwikkeling. Op 10 juni koos de beoordelingscommissie het winnende ontwerp. Daarbij nam de commissie de mening van de inwoners van Geffen over vier ontwerpen mee. Op 30 juni heeft het college van B&W het advies van de beoordelingscommissie overgenomen.

Zorgvuldig ontwerp, passend in Geffen
De beoordelingscommissie ziet in het Raadhuys van Van Wanrooij een mooi en passend ontwerp voor de locatie van het voormalig gemeentehuis:
- In Blok A komt een markant midden gebouw. Het ontwerp is van alle zijden zorgvuldig ontworpen. Het heeft een statige uitstraling en een dorps karakter.
- De positie en hoogte van de huurwoningen in Blok B maken de doorgang naar de Raadhuisstraat luchtig. De verspringing van de eerste panden versterkt dit.
- De commerciële ruimte in Blok A brengt levendigheid op het plein. Net als de positie van de voordeuren van Blok B aan het Dorpsplein.
- Het ontwerp is één geheel. Met zorgvuldige dorpse architectuur en goede detaillering.

Hoe verder?
We bieden Van Wanrooij een samenwerkingsovereenkomst aan. Van Wanrooij gaat daarna aan de slag om het ontwerp verder uit te werken. Zodra het ontwerp definitief is, krijgt Van Wanrooij een koopovereenkomst aangeboden. Ook starten we dan de bestemmingsplanprocedure. Als alles voorspoedig verloopt, start de bouw in de tweede helft van 2021.

Ontwikkelperspectief
Geffenaren mochten hun mening geven over de vier ontwerpen. Daarin mochten de vier partijen suggesties doen voor het openbaar gebied. Ook Van Wanrooij heeft hier gebruik van gemaakt. Meerdere inwoners kwamen met opmerkingen over de inrichting van de openbare ruimte. Deze opmerkingen nemen we mee in de uitwerking van het definitieve plan voor het Dorpsplein. Het ontwikkelperspectief blijft ons uitgangspunt. Als het definitieve ontwerp van de gebouwen klaar is, dan gaan we aan de slag met de uitwerking van het Dorpsplein.

Beoordelingscommissie
In de beoordelingscommissie zitten mensen van de dorpsraad Geffen, gemeente Oss en van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Vragen?
Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail of bel dan naar Anne Zaadnoordijk, projectleider gemeente Oss. Het mailadres is a.zaadnoordijk@oss.nl en u kunt haar bereiken op 14 012. Algemene informatie over het project kunt u vinden op: www.oss.nl/dorpshartgeffen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29143