Datum plaatsing: 03 juli 2020

Provinciale Staten bevelen Ina Adema aan als commissaris van de Koning


Provinciale Staten bevelen Ina Adema aan als commissaris van de Koning


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Provinciale Staten (PS) hebben besloten Ina Adema aan te bevelen voor de functie van commissaris van de Koning. PS doen de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na goedkeuring op de voordracht en beëdiging door de Koning start Ina Adema op 2 oktober 2020 in deze functie. Op dit moment is zij burgemeester van de gemeente Lelystad.

Suzanne Otters – Bruijnen, voorzitter van de vertrouwenscommissie licht de keuze voor Adema toe: “Ina Adema is een ervaren bestuurder die zich bewust is van de rol en positie van een commissaris van de Koning. Door haar persoonlijkheid is zij benaderbaar voor alle Brabanders en kan zij boven de partijen staan en verbinden. In de gesprekken die de commissie met haar gevoerd heeft, zagen wij een authentieke bestuurder en leider met een luisterend oor. Ze beschikt over een groot netwerk en de benodigde energie voor deze veeleisende functie. We kijken enorm uit naar een samenwerking met haar.”

Ina Adema (VVD) is sinds september 2016 burgemeester van Lelystad. Zij is geboren op 3 juni 1968 in Amsterdam. Zij begon haar politieke loopbaan in Deventer als raadslid. In diezelfde gemeente was zij ruim zeven jaar wethouder. Van maart 2009 tot en met september 2016 was zij burgemeester van Veghel. Voorafgaand aan haar politieke loopbaan was ze werkzaam als jurist in het bedrijfsleven. Zij studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ina Adema volgt de huidige commissaris Wim van de Donk op. Deze heeft een benoeming tot Rector Magnificus, tevens voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University aanvaard.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15167