Datum plaatsing: 07 juli 2020

Gloudemans-Nuland een compleet ‘totaal concept’


Gloudemans-Nuland een compleet ‘totaal concept’


Nuland ('s Hertogenbosch): In het prachtige en vooral imposante gebouw (voormalige Rabobank) midden in het centrum van Nuland zetelt sinds kort het van oorsprong Rosmalense bedrijf Gloudemans B.V., specialist in onroerende zaken en gebiedsontwikkeling. Het gemoderniseerde bedrijfspand herbergt op dit moment een viertal bedrijven die, ieder op hun beurt, zelfstandig opereren onder de paraplu van Gloudemans: “Gloudemans B.V., Gloudemans Rentmeesters, Heideweg Vastgoed en Housedby”. Met dit ‘totaalconcept’ bedienen ze de complete markt op het gebied van taxatie, gebiedsontwikkeling, grondaankopen, onteigeningsprocedures, beheer, en herstructurering.

door Jan van Ravenstein

Om de historie in beeld te krijgen moeten we terug naar de vorige eeuw. We schrijven het jaar 1913. “Gloudemans is in 1913 opgericht door Antonius Gloudemans. In de begintijden van ons kantoor waren de werkzaamheden met name gericht op het beheer van landerijen en landgoederen. ‘Wim van Toon Gielekes’ (Wim Gloudemans) was de derde generatie die aan het roer kwam te staan van het bedrijf Gloudemans. Zo’n beetje vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan 1988, hij was toen 63 jaar, was alles beheersbaar voor de directie met Theo van der Walle en haar medewerkers. “De werkzaamheden echter, namen fors toe. Er moest, volgens Wim, iemand bij en dat werd ik dus”, zegt Theo Pruijn, onze gesprekspartner in deze. Een jaar later werd het team versterkt met Ad van Heesbeen en op dit moment staat de volgende generatie in de startblokken.

Rosmalen
“Rosmalen werd te klein. Het was een fijn kantoor, een fijne werkplek maar onze groei ging maar door en er was een hevig ruimtegebrek. Elke beschikbare vierkante centimeter was in gebruik. Weet je, toen ik opgenomen werd in het bedrijf waren we met vijf personen. Inmiddels zijn we met 50 personeelsleden. We waren dus echt toe aan een nieuwe uitdaging. Deze werd gevonden in Nuland met de aankoop van het voormalige bankgebouw. De aankoop was best nog even spannend. Nu het pand klaar is zijn we blij, maar vooral ook trots op hetgeen er nu staat. Ruim, licht, modern en aan de eisen der tijd aangepast met ruime werkplekken voor de inmiddels vier bedrijven die onze organisatie telt”.

Vertrouwen
Het bedrijf heeft een traditie van meer dan een eeuw. En in die jaren is, zoals ze dat zo mooi plegen te noemen, een vertrouwensband met hun klanten gecreëerd. Het rentmeesterschap, maar ook de afdeling taxaties, zijn takken van sport die je niet zo maar van de ene op de andere dag eventjes kan neerzetten. Daaraan gaat vertrouwen (lees: eerlijkheid) vakkennis en een koffer vol specialisme aan vooraf. Tijdens de rondleiding in het fonkelnieuwe kantoor was te zien dat er driftig en dankbaar gebruik is gemaakt van de grote (geld)kluizen van de voormalige Rabobank. Daarin staan, veilig en wel, rijenlange dossiers van grootgrondbezitters tot het Rijk en van een adellijke familie tot aan het kerkgenootschap uit geheel Nederland. Relaties die hun vertrouwen en dus spreekwoordelijk ‘hun ziel en zaligheid’ leggen in de handen van de ultieme specialisten van Gloudemans. Dan mag je jezelf, met recht ‘speciaal’ noemen.

Heideweg Vastgoed
Taxeren. Wat is de waar(de) van uw vastgoed? Een vraagstuk wat aan de orde kan komen bij bijvoorbeeld verkoop, verzekering of verhuur. Het kan gelden voor uw bedrijfsruimte, winkel, werkplaats, maar ook uw woning. Daarvoor is maatwerk nodig dat Heideweg tot in de finesse beheerst. De belangen voor zowel eigenaar als huurder lopen vaak uiteen en verschillen ook nog eens per situatie. Vaak gaat het om lange termijnen, waarbij de belangen groot zijn. U heeft maatwerk nodig.
Heideweg is hierin gespecialiseerd en geeft een helder en transparant waardeoordeel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de NWWI-gevalideerde taxaties om een hypotheek voor uw woonhuis af te kunnen sluiten. Het kantoor kan met haar praktische ervaring bogen op een ervaring van gedegen kennis en pragmatisch advies over aan- en verkoop, huur en verhuur, en de lasten en beperkingen die aan vastgoed verbonden zijn.

Rentmeesterij
“De werkzaamheden rondom de ‘rentmeesterij’ daar houd ik mij voornamelijk mee bezig. Het rentmeesterschap herbergt een aantal disciplines op het zakelijke vlak van grote bedrijven, organisaties en instellingen. Maar ook onteigening, erfpacht of pacht en aankoop van grond als investering, zijn onderdeel van mijn werk. Het totale beheer van eigendommen van derden bijvoorbeeld is een groot deel van mijn werkzaamheden. In feite ‘ontzorg’ ik mijn opdrachtgevers zodat zij alle aandacht kunnen geven aan hun eigen business.
Onze klanten in deze zijn van alle geledingen: Het Rijk, provincie, bouwbedrijven, natuurorganisaties, projectontwikkelaars, adellijke families, , parochies, kloosters, particulieren, enzovoort. Onze orderportefeuille zit voor alle afdelingen ‘keivol’ en dat maakt ons allemaal, zeker tijdens deze coronacrisis, heel erg blij”, aldus Theo Pruijn.

Het bedrijf Gloudemans
Gloudemans bestaat zoals gezegd uit een viertal bedrijven. Gloudemans B.V., Gloudemans Rentmeesters, Heideweg Vastgoed en sinds een week toegevoegd het bedrijf Housedby.

Grondzaken en Advies: Advies op diverse niveaus en vanuit diverse expertises. Met onze juristen, ingenieurs en economen adviseren wij o. a. bij gebiedseconomie, nadeelcompensatie, onteigening, projectleiding, gebiedsontwikkeling, planschade, voorkeursrechten en aanbestedingen

Rentmeesterij: Onze rentmeesters zijn natuurlijk gedreven gebiedsregisseurs met visie. Wij rekenen ontwikkeling, inrichting en beheer van het landelijk gebied tot onze specialiteit. In het buitengebied weten we onze weg te vinden op zakelijk en informeel vlak. Hiermee waarborgen we duurzame relaties en kwaliteit.

Taxaties: Het taxeren van onroerende zaken is een vak dat vraagt om deskundige mensen. Onze taxateurs hebben kennis van zaken. Wij kennen de markt en beschikken over de juiste juridische, economische en technische kennis. In onze taxaties staan integriteit, verantwoordelijkheid en kwaliteit centraal.

Heideweg Vastgoed: Financiering, balanswaardering, aan- of verkoopbeslissingen, verdeling, nalatenschappen vragen om goed onderbouwde taxaties. Welke waarde ‘waar’ is kan blijken uit een goed taxatierapport. Wij zijn hiervoor de juiste partner en helpen u graag. Wij werken volgens de eisen van de NRVT en RICS en werken zowel in opdracht van particulieren als bedrijven

Housedby: Een nieuw bedrijf met een ervaren man aan de leiding: Lex de Bont. hij heeft jarenlange ervaring met het op professionele wijze verhuren en beheren van particulier vastgoed zodat u als verhuurder verzekerd bent van een duurzaam rendement en als huurder van een topwoning.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17610