Datum plaatsing: 08 juli 2020

De toekomst van de televisie


De toekomst van de televisie


Oss (Oss): Ruim 90 jaar geleden verschenen de eerste televisies in onze huizen. Wat zwart-wit begon is uitgegroeid tot de mogelijkheid om meer dan 1 miljard tinten weer te geven op een scherm. En deze techniek staat niet stil.

Begin jaren 70 keek de gemiddelde Nederlander ongeveer anderhalf uur per dag televisie, met beperkte programmakeuze. Inmiddels is het tv landschap drastisch veranderd. Er wordt meerdere uren per dag tv gekeken, steeds minder met het hele gezin en steeds meer op eigen schermen.

Streamingdiensten nemen de leiding
De populariteit van traditionele televisie neemt af. We kijken uitgesteld of ‘on demand’ wanneer het uitkomt. Bijna vier op de tien Nederlandse huishoudens kijken tv via ‘on demand’ platforms, zoals Netflix, Disney+ en Videoland. Het consultancybureau Deloitte voorspelt dat in 2030 de Nederlandse tv markt wordt gedomineerd door wereldwijde streamingdiensten.

Een snelle verbinding is een vereiste
Men kijkt steeds meer op momenten dat het uitkomt; we noemen dat uitgesteld kijken. Met name deze vorm van kijken, in steeds hogere kwaliteit (Super Ultra HD), vraagt veel van een ntwerk. Dit is pas een probleem wanneer meerdere gezinnen in de buurt tegelijkertijd dit kijkgedrag vertonen. Hierdoor is de verbinding in de avond vaak minder stabiel. Een snelle internetverbinding is daarom een vereiste, dit is vaak niet haalbaar met een normale verbinding.

1GB per huishouden
Naar verwachting is er binnen nu en 5 jaar minimaal 1GB per huishouden nodig. Hier komt glasvezel om de hoek kijken. Internetverbindingen via glasvezel zijn een stuk sneller dan via bestaande infrastructuren. Glasvezelproviders bieden abonnementen tot 1GB. Bovendien is de capaciteit van glasvezel oneindig, hiermee kunnen we jaren vooruit.

Ook voor glasvezel kiezen
In Oss is de aanleg van een glasvezelnetwerk gestart. Netwerkbeheerder E-Fiber voorziet huishoudens en ondernemingen met een glasvezelabonnement van een kosteloze aansluiting. Meer informatie hierover is te vinden op e-fiber.nl/oss.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16515