Datum plaatsing: 08 juli 2020

Leo en Gera van Vugt sluiten de deuren van hun wijnhuis


Leo en Gera van Vugt sluiten de deuren van hun wijnhuis


Lith (Oss): Lith, een dorp aan de Maas. Niet zomaar een dorp van dertien in een dozijn, maar Lith. Daar waar de familie van Vugt al generaties lang voet aan de grond heeft. Nee, ze gaan niet terug tot de Romeinen, maar wel behoorlijk ver. Je kent ze wel, de oudere dames die refereren aan bekenden als ‘Jantje van Pietje om de hoek die eerst bij de molen woonde’. Zo’n familie dus. En ja, ook een familie met een molen, waar uiteindelijk de bijnaam ‘gruttersfamilie’ vandaan komt.

De jongelui in Lith kennen het Lithse Wijnhuis als een plek voor waar ze, misschien wel op het laatste moment, een flesje voor vaderdag konden halen. Ook postzegels kon je er kopen. Als die jongelui tenminste nog weten wat postzegels zijn.
Voor het Lithse Wijnhuis was er de supermarkt, en daarvoor een kruidenierswinkel. Kijk je verder in de familie van Vugt – van de Koolwijk, dan kon Lith vertrouwen op een textielverkoper, melkventer en molenaar.
Leo en Gera van Vugt zijn 52 jaar geleden gestart met hun onderneming. Hard werken, maar ook een praatje maken. Zij kenden het hele dorp, en het hele dorp kende hen.
KOM NOG EVEN LANGS
En nu, na 52 jaar, sluiten zij de deuren. Op 11 juli staat Gera voor het laatst in de winkel, verkoopt de laatste flesjes wijn. Ze zou het heel fijn vinden om haar vaste klanten nog een laatste keer te kunnen spreken op haar vaste plek: achter de balie. Dus kom gerust langs!

DRANK BESTELLEN
Heb je net een feest gepland? Geen probleem, voor feesten en partijen kun je nog steeds je drank bestellen bij zoonlief Leon van Vugt, van Vugt Verhuur, terwijl Anja bij Manjafiek ervoor zorgt dat je er geknipt uitziet op je feestje.

Lith blijft zo verzekerd van een echte ondernemersfamilie.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15569