Datum plaatsing: 08 juli 2020

Kroonringen tegen zwerfafval in HeeschHeesch (Bernheze): Binnen de bebouwde kom van Heesch en Loosbroek zijn kroonringen aan de bestaande lantaarnpalen bevestigd. Dit zijn houders rondom lantaarnpalen waar bewoners de plastic afvalzakken aan hangen.

Sinds mei 2014 zamelen we Plastic, Metaal en Drankkartons (PMD) apart in met behulp van doorzichtige PMD-zakken. Doordat de zakken licht van gewicht zijn, komt het regelmatig voor dat ze wegwaaien of worden aangevreten door dieren. Dit is niet alleen schadelijk voor de dieren maar veroorzaakt daardoor ook rondslingerend zwerfafval.

We starten met een proefproject binnen de bebouwde kom van Heesch en Loosbroek. De inzameldagen voor het PMD-afval blijven hetzelfde. Buiten de bebouwde kom van Heesch en Loosbroek worden tijdens deze proefperiode geen kroonringen aangebracht en blijven de huidige inzamelafspraken voor PMD-afval gelden.

U mag direct uw PMD-afvalzakken vanaf 20.00 uur ophangen op de avond vóór de inzameldagen. Op straat zetten is dan niet meer toegestaan. Gebruik alleen de PMD-afvalzakken verstrekt door de gemeente. Andere (afval-)zakken worden niet meegenomen. Alle overige regels voor het aanbieden van PMD-afvalzakken blijven van kracht.

Een kroonring is een veilige en stevige ophangbeugel waar PMD-afvalzakken van meerdere huishoudens aan kunnen worden opgehangen. De zakken hangen hierdoor van de grond en waaien niet weg.
Deze aanpassing is misschien even wennen, maar we vertrouwen op de inzet van de bewoners om de kroonringen goed in gebruik te nemen. Samen houden we de gemeente schoon! Heeft u er vragen over? Neem dan contact op met de Gemeente Bernheze via 0412-45 88 88 of via gemeente@bernheze.org.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13478