Datum plaatsing: 13 juli 2020

Veel activiteiten voor kinderen tijdens de Bossche Zomer


Veel activiteiten voor kinderen tijdens de Bossche Zomer


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In de Bossche Zomer worden veel vrij toegankelijke en zeer diverse activiteiten georganiseerd op scholen en in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan een instuif, verschillende sportclinics, vlotten bouwen en een FIFA 20 toernooi.

Er is voor alle leeftijdsgroepen aanbod. Veel van deze activiteiten zijn gratis. Op www.debosschezomer.nl staat een overzicht van activiteiten in de wijk. De kalender wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld.

Extra aandacht voor gelijke kansen in de zomerschool
Tijdens de zomervakantie worden er ook activiteiten georganiseerd voor kinderen die het tijdens de coronaperiode moeilijk hebben gehad. Voor deze kinderen zijn positieve ervaringen erg welkom. Er zijn zomerschoolactiviteiten voor peuters, kinderen in de basisschoolleeftijd en middelbare schoolleeftijd.

Deze activiteiten worden georganiseerd door het basis- en voortgezet onderwijs, kinderopvang en jongerenwerk. De gemeente faciliteert dit. De scholen in de wijken waar de activiteiten worden aangeboden selecteren de kinderen die mogen deelnemen.

In de Zomerclub Plus (voor kinderen van 4-13 jaar) worden tijdens 4 weken in de zomervakantie allerlei soorten activiteiten aangeboden. Verspreid over drie dagen in de week zijn er onder andere activiteiten op het gebied van filmen, spel, sporten, creativiteit, journalistiek, cultuur. Het professionele team van pedagogisch medewerkers en leerkrachten wil ervoor zorgen dat zij zo hun talenten ontwikkelen en het geloof in eigen kunnen versterken. Ze hopen dat de kinderen weer blakend van het zelfvertrouwen zullen starten in het nieuwe schooljaar.

Het aanbod wordt verzorgd op drie BBS-locaties in de stad: De Kruiskamp, De Haren, Donk en Reit, en Aan de AA. Op de eerste twee locaties wordt ook de Zomerclub voor de peuters met een indicatie voor voor- en vroegschoolse educatie aangeboden. De zomerclubs worden georganiseerd door Compas, Kanteel en ATO/Signum. De gemeente subsidieert de Zomerclub Plus vanuit het gelijke kansenbeleid.

Ook wordt er een Talentschool georganiseerd door de Bossche Vakschool. Zij doen dit samen met jongerenwerk. Dit is gericht op het opdoen van positieve ervaringen door jongeren. Dit programma wordt in één week georganiseerd.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Ik ben erg enthousiast over al deze activiteiten in de zomervakantie. Vooral omdat het gericht is op het opdoen van positieve, nieuwe ervaringen en daarmee het geloof in eigen kunnen. Op deze manier krijgen meer kinderen gelijke kansen om zich te ontwikkelen en trots op zichzelf kunnen zijn! Ik ga ook zeker een bezoek brengen aan een aantal activiteiten. Als vervolg kijken we ook samen met het onderwijs hoe we in het komende schooljaar gelijke kansen en talentontwikkeling duurzaam kunnen verankeren.”

www.debosschezomer.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28954