Datum plaatsing: 13 juli 2020

Parasite, beste film van 2019 nu bij Filmhuis Berlicum


Parasite, beste film van 2019 nu bij Filmhuis Berlicum


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Parasite is een geniale film die vele genres omspant. Het is sociale satire, een zwarte en absurde komedie, een horrordrama, een thriller en een vileine studie over klassentegenstellingen in het huidige Zuid-Korea. De film werd bekroond met een Oscar als beste film van 2019 en won de Gouden Palm op het festival in Cannes.
Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wifi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Wanneer het plan lijkt te slagen, volgt een verrassing.

Wie zijn uiteindelijk de echte parasieten? Is meer écht beter? En hoe ver kun je gaan in de strijd om een beter bestaan? Houd bij het zien van de film in je achterhoofd dat deze geëngageerde regisseur zich grote zorgen maakt om de groeiende kloof tussen arm en rijk in kapitalistische maatschappijen. In thuisland Zuid-Korea én wereldwijd. Ook voor Nederland in 2020 iets om bij stil te staan.

De film wordt vertoond in de Beneluxzaal op 23 juli om 20.00 uur. Kaartjes voor € 8,50 inclusief drankje na afloop. Via de site of aan de bar.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16112