Datum plaatsing: 13 juli 2020

Doe mee met onze geveltuintjeswedstrijd!


Doe mee met onze geveltuintjeswedstrijd!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In het voorjaar heeft de gemeente 's-Hertogenbosch, samen met de woningcorporaties, 100 geveltuintjes weggegeven. De aanleg hiervan is gestart. Als we hiermee klaar zijn hebben we maar liefst 500 geveltuintjes in onze gemeente! Dat vieren we met een geveltuintjeswedstrijd. Heb je een geveltuintje? Maak er een foto van en stuur ‘m in.

Een geveltuin is een strook groen die tegen de voorgevel van de woning ligt. Deze strook ligt in de openbare ruimte of op grond van de woningcorporatie. Een geveltuintje is 1,5 stoeptegel (45 cm) breed en maximaal de breedte van de gevel. Een geveltuintje fleurt niet alleen de straat op, maar is ook belangrijk voor de opvang van regenwater en meer natuur in de stad.

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Geweldig dat we dit met elkaar hebben bereikt. Elke steen die eruit gaat draagt bij aan het klimaatbestendig maken van onze gemeente. En elke plant die erin gaat vergroot het groen en leefgebied voor belangrijke bijen en vlinders”.

Doe mee!
Wil jij meedoen aan de geveltuintjeswedstrijd? Stuur ons vóór 17 augustus een foto van jouw geveltuintje. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Meer informatie en deelnemen? Ga naar www.s-hertogenbosch.nl/geveltuintje.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13957