Datum plaatsing: 13 juli 2020

En toen begon de lente… Osse verhalen uit de coronatijd


En toen begon de lente… Osse verhalen uit de coronatijd


Oss (Oss): We hebben een bijzondere lente meegemaakt. Iedereen zal zich deze tijd nog lang herinneren. We zaten in Oss midden in de ‘vuurlinie’ die veroorzaakt werd door het coronavirus. Muzelinck zag er een interessant project in en zocht de samenwerking met Brabant Wonen. Samen ontwikkelden zij het project ‘En toen begon de lente….. Osse verhalen uit de coronatijd’. Muzelinck en Brabant Wonen zijn benieuwd naar wat de Osse bewoners allemaal hebben meegemaakt tijdens de coronatijd.

Heb je een moeilijke tijd gehad, of had Corona ook wel z'n voordelen? Ben je bang geweest of zijn er ook mooie dingen gebeurd? Een bizarre tijd met veel bijzondere verhalen. Mooi om vast te leggen binnen dit project. Samen schrijven we geschiedenis.

Verhalen verzamelen
Letizia Rompelberg (Hertog Zout) verzamelt voor ons deze zomer verhalen van Ossenaren uit coronatijd. Elke Ossenaar mag zijn of haar verhaal vertellen. Brabant Wonen roept in het bijzonder haar huurders op om te reageren. Hoe hebben zij deze bijzondere lente ervaren?
We starten met het ophalen van de verhalen door op 13 juli om 14.00 uur mensen te interviewen bij het Talentcentrum en om 15.00 uur bij D’n Iemhof.
Daarnaast wordt er vanaf woensdag 15 juli gedurende 6 weken steeds een prikkelende vraag of stelling gepubliceerd in Regio Oss. De antwoorden op de vragen zullen bijzondere verhalen op gaan leveren. De eerst vraag luidt:
Corona; vloek of zegen? Heeft Corona je veel gekost? Of heeft het je ook iets gebracht?
Iedereen kan meedoen door zijn of haar antwoord te sturen aan Muzelinck.
Per post: Muzelinck, o.v.v. En toen begon de lente, Raadhuislaan 18, 5348 GM Oss
Per email: verhalen@muzelinck.nl

Vastleggen van een stukje blijvende Osse geschiedenis
Aan het einde van de zomer wordt er een mooie podcast gemaakt op basis van de verhalen en verschijnen er een aantal columns in Regio Oss. Zo leggen we samen een stukje belangrijke Osse geschiedenis vast. De podcast zal worden uitgezonden op de radio, waarna we hierover zullen napraten met luisteraars.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28862