Datum plaatsing: 13 juli 2020

Droomtransfer: Vinkelse Shania van Nuland naar Primera Division


Droomtransfer: Vinkelse Shania van Nuland naar Primera Division


Vinkel ('s Hertogenbosch): Shania van Nuland maakt een zeer opmerkelijke transfer. Haar optredens in slechts vier wedstrijden voor UD Tacuense waren zo overtuigend dat zij nu een contract heeft getekend bij topclub UDG Tenerife die uitkomt in de Primera Division.

De keepster uit het Brabantse Vinkel maakte na de winterstop een spetterende entree op Tenerife. Als doelvrouw voor UD Tacuense had ze direct impact bij de laagvlieger uit de Segunda Division. Sinds de komst van Van Nuland werden evenveel punten gehaald als in alle wedstrijden daarvoor samen. Het team was goed op weg richting handhaving tot Covid-19 de competitie stillegde. UD Tacuense komt ook komend seizoen uit in de Segunda Division. Van Nuland heeft het naar haar zin en voelde zich gewaardeerd op Tenerife en was dan ook van plan een verbeterd contract voor het komende seizoen te accepteren. Het liep echter anders. De prestaties bleven niet onopgemerkt en zorgden voor unieke belangstelling. Het resultaat: Van Nuland verhuist naar de topclub UDG Tenerife die al jaren een vaste waarde is in de hogeren regionen van de Primera Division.

“Het Spaanse spel ligt me. Ik hou van het fysieke gepaard aan techniek en vooral de snelheid van het spel. Ik speel graag ver van de goal en ben goed met de voeten en dat komt hier prima tot z’n recht. Ik ben geweldig opgevangen op Tenerife door de organisatie en de medespeelsters. Ik heb me ingespannen me zo snel mogelijk in te passen en de taal eigen gemaakt, want er wordt nauwelijks Engels gesproken. Ook sportief ging het uitstekend. Ik kreeg veel vertrouwen en vertrouwen is alles. Zeker voor een keeper. Ik vond hier de warmte en het vertrouwen dat ik gemist had. Tenerife was een uitstekende keuze. Ik ben UD Tacuense dan ook heel dankbaar voor de kans die ik gekregen heb”.

Van Nuland had ook nog helemaal niet het idee al klaar te zijn bij UD Tacuense. “Ik keek al uit naar het nieuwe seizoen en stond op het punt bij te tekenen. Maar toen kwam er een aanbod op mijn pad dat ik gewoon niet kon weigeren. Union Deportiva Granadilla Tenerife is dé club van de Canarische Eilanden. Een club van naam met veel internationals. Niet alleen uit Spanje maar ook uit USA, Canada, Brazilië, Venezuela, Ivoorkust, Kameroen, Polen, Servië. Meiden met WK’s en Olympische Spelen achter hun naam.”

UDG Tenerife schetste een mooi plan voor de toekomst. “Mensen vergeten dat ik net 23 ben. In Spanje zien ze je dan nog echt als talent. Er lopen in het team vrouwen van 36 en in de Primera Division van 42. De 37-jarige Hedvig Lindahl heeft net voor twee jaar getekend bij Atletico. Het is geen meisjesvoetbal zoals in Nederland. De club wil me de gelegenheid geven te groeien. Daar is het mij om te doen. Ik wil beter worden. Steeds beter worden. Daarvoor is het ook belangrijk met wie je samenspeelt en traint. Natuurlijk is de concurrentie stevig met de keepsters van de nationale elftallen van Brazilië en Venezuela onder contract. Maar ik zie dat als een kans om aan te pikken bij dat internationale niveau.”

Momenteel is Van Nuland even thuis. Sinds het uitbreken van de Covid-19 crisis zat ze ‘opgesloten’ in haar appartement van de club in de hoofdstad Santa Cruz. “Alleen voor noodzakelijk zaken mochten we de deur uit. Ik heb me echter zeker fit gehouden. Maar maanden niet op het veld dat viel me wel heel zwaar. Ik sta dan ook te popelen om terug te keren naar de Canarische Eilanden en te beginnen aan, alweer, een nieuw avontuur. Leren, leren, leren is het devies. Iedere training, iedere wedstrijd. Ik weet zeker dat er nog meer in zit en UDG Tenerife is de ideale omgeving om dat eruit te halen! Het is in alles een stap omhoog. De faciliteiten zijn er nog zoveel beter. De organisatie nog veel professioneler. Alleen de keepersstaf bestaat al uit drie ervaren professionals. Je merkt aan alles dat het een topclub is. Ik hoef nergens anders aan te denken dan aan voetbal!”.

“Ik ben geweldig in mijn nopjes met deze transfer en dan ook veel dank verschuldigd aan Vincente Ballesteros en Daniel Bolanos van DK ProSports.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14535