Datum plaatsing: 13 juli 2020

Zo richt je de ideale studeerkamer in


Zo richt je de ideale studeerkamer in


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als je een kamer over hebt in het huis, dan kun je hier een studeerkamer van maken. Het is ideaal om een aparte ruimte te hebben voor je laptop, boeken en archiefkast. Ook ideaal als je een home office wilt hebben! Maar hoe richt je de ideale studeerkamer eigenlijk in? Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet.

Rustige kleuren
Meestal begin je met de kleur van de muren als je een ruimte opnieuw gaat indelen of verbeteren. In het geval van de studeerkamer doe je dat ook! Waarbij je gelijk rekening moet houden met het feit dat felle of opvallende kleuren vaak niet handig zijn. Ze kunnen je afleiden. Het is juist belangrijk om rustige kleuren te gebruiken in de studeerkamer. Zachte kleuren, zoals olijfgroen, lichtroze zijn ook heel geschikt hiervoor.

Zorg voor opbergruimte
Essentieel is het hebben van opbergruimte in de studeerkamer. Je hebt altijd meer papierwerk dan je denkt! En het is zonde als je onvoldoende plek hebt en het alsnog een rommeltje wordt. Heb je veel documenten die je goed moet bewaren? Misschien biedt een archiefkast uitkomst. Zo kun je alles netjes ordenen.

Ergonomische meubels
Nog belangrijker: het hebben van ergonomische meubels! Het is zo belangrijk om goed te zitten als je aan het werk bent. Zorg voor een goed bureau die eventueel in hoogte verstelbaar is. En zorg dan ook voor een goed zittende bureaustoel. De bureaustoelen kunnen aan de dure kant zijn, maar het is wel echt aan te raden om er iets meer geld aan uit te geven. Zo weet je zeker dat je er goed bij zit.

Planten in de kamer
Planten geven zuurstof en zijn dus enorm belangrijk om te hebben in een studeerkamer. Immers worden daar de hersenen gekraakt! Ga niet voor een klein vetplantje, maar neem een flinke plant die je in de ruimte neer kunt zetten. Denk er wel even aan dat je goed kijkt waar de kamer gesitueerd is, niet elke plant is geschikt voor elk licht.

De juiste apparatuur
Wat ook wel handig kan zijn, al helemaal als je de studeerkamer als home office gebruikt, het aanschaffen van een laptop of computer. Zo kun je lekker aan de slag! Andere apparatuur die niet per se nodig zijn, zijn bijvoorbeeld speakers voor het afspelen van muziek! En wat dacht je van een goede headset voor als je veel aan het bellen bent? Je kunt een kijkje nemen bij Salemedia.nl voor de beste producten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30773