Datum plaatsing: 17 juli 2020 - Laatst gewijzigd: 17-07-2020 16:56:38

Meer bijensoorten op groene dak Osse gemeentehuis


Meer bijensoorten op groene dak Osse gemeentehuis


Oss (Oss): Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Oss een groen dak aangelegd en twee bijenkasten geplaatst. De planten die op het dak groeien en bloeien vormen het voedsel voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Hiermee levert Oss een bijdrage aan meer biodiversiteit in de gemeente.

Bijen
De honingbijen op het dak zorgden jaarlijks voor heel veel potjes honing. Maar de honingbij is maar één soort van de ongeveer 360 soorten bijen in Nederland. En één honingbijenvolk bestaat al snel uit 40.000 bijen, die hebben heel veel voedsel nodig. Nu wil de gemeente ook andere soorten bijen op het dak van het gemeentehuis hebben. Hiervoor past men de daktuin aan.

Daktuin aanpassen
In het voorjaar zijn kleine zandduintjes aangelegd. Donderdag heeft de stichting Landschapsbeheer Oss bijenhotels geplaatst. Hierdoor hoopt men dat zandbijen, metselbijen en behangersbijen zich nestelen. Met het stuifmeel en de nectar naast de deur kunnen de zandbijen hun nestjes maken in het zand. Metsel- en behangersbijen kunnen terecht in de bijenhotels.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27454