Datum plaatsing: 14 juli 2020 - Laatst gewijzigd: 14-07-2020 16:43:56

Dura Vermeer bouwt Zuiderschans


Dura Vermeer bouwt Zuiderschans


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vandaag is een belangrijke stap gezet in het realiseren van het nieuwbouwproject Zuiderschans: de ondertekening van de aannemingsovereenkomst met Dura Vermeer Bouw Zuid. Na de bouwvakvakantie start Dura Vermeer Bouw Zuid met de werkzaamheden op deze locatie in de wijk ’s-Hertogenbosch-Zuid. Naar verwachting zal de nieuwbouw eind 2021 gereed zijn. Tegen die tijd staat er een eigentijds, duurzaam en toekomstbestendig gebouw dat betaalbaar wonen, aanbieden van zorg en ontmoeten bij elkaar brengt.

Duurzaam en ‘droog’ bouwen
De nieuwbouw wordt toekomstbestendig en duurzaam gerealiseerd, volgens de principes van circulair bouwen: een bouwwijze waarbij de meeste bouwelementen hergebruikt kunnen worden. Berry Brekelmans (coördinator projectontwikkeling Zayaz): “Aan Dura Vermeer hebben we hierin een goede partner. Het bouwbedrijf heeft veel ervaring met duurzaam en ‘droog’ bouwen. Dit laatste houdt in dat zoveel mogelijk bouwonderdelen vooraf in de fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats worden gemonteerd. Dit heeft als groot voordeel dat er minder CO2 en stikstof op de bouwplaats vrijkomt. Behalve deze positieve impact op het milieu is het ook vanuit circulariteit een heel wenselijke manier van bouwen. Uitgangspunten die zowel voor Zayaz en samenwerkingspartner Van Neynsel belangrijk
zijn.”
Na de bouwvakvakantie gaat het werk echt van start. Een van de eerste werkzaamheden is het boren van funderingspalen en het leggen van de fundering. Het grote voordeel van boren ten opzichte van heien is dat de omwonenden minder overlast zullen hebben dan bij het slaan van heipalen.

Betaalbaar wonen en zorg terug in de wijk
Het zetten van de handtekening onder de aannemingsovereenkomst is een belangrijke stap om op deze locatie eind 2021 de eerste nieuwe huurders hun sleutel te kunnen overhandigen. Samen met ouderenorganisatie Van Neynsel ontwikkelen we 127 nieuwbouw appartementen. Hiervan verhuurt Zayaz 83 zelfstandige sociale huurappartementen aan mensen vanaf 65 jaar zodat die zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Via een eigentijds woonzorgconcept levert Van Neynsel de zorg mocht dat nodig zijn. In een apart deel komen 44 wooneenheden voor mensen met dementie. Van Neynsel huurt dit deel de komende 20 jaar. Om onderlinge verbinding èn met de wijk te stimuleren, komt er een laagdrempelig ontmoetingsplein waar bewoners en mensen elkaar kunnen treffen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31019