Datum plaatsing: 15 juli 2020

Kerkfotografie: 'Schoonheid met een ziel'


Kerkfotografie: 'Schoonheid met een ziel'


Nistelrode (Bernheze): Voor de een is een kerk een hoop stenen, voor de ander is het architectuur en is er kunst te vinden waar grote schoonheid inzit. Voor de gelovige is het ook meer dan dat: een heilige ruimte om God te ontmoeten en samen met anderen te leren van Zijn woorden. Tijdens vakanties trekken heilige plekken, waar mensen al eeuwenlang komen om hun leven te kunnen plaatsen, vele toeristen aan. Ze worden met grote regelmaat bezocht om te bekijken, veelal door de lens van een camera. Een kerk biedt vele fotografische mogelijkheden, van architectuur en kunst tot het spelen met lijnen en kleuren. Daarom is er deze zomer in de parochie De Goede Herder een workshop Kerkfotografie te volgen. In drie uur tijd leer je hoe je in een kerk mooie foto's kunt maken van religieuze kunst.

In de workshop krijg je eerst uitleg hoe je het beste je camera in kunt stellen. Hoe leg je het mooie licht vast, waar let je op? Daarna gaat het over scherpstellen, iso, sluitertijd, diafragma en witbalans zodat de sfeer in de kerk goed kan worden vastgelegd. Na deze uitleg gaat je in de kerk fotograferen. Daar krijg je tips over standpunten, belichting, scherpte/diepte en symmetrie. Kortom, een leerzame workshop met oog voor detail! En misschien ook wel een workshop waarin je iets ervaart van de ziel van religieuze kunst.

De workshop wordt gegeven in Nistelrode op een zaterdag. De kosten zijn €30,- per persoon omdat er gewerkt met een professionele fotograaf. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Denise van der Stappen: 06 48400635 of ds-fotografie@home.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27439