Datum plaatsing: 17 juli 2020

Woonstichting JOOST zoekt duurzaamheidscoaches


Woonstichting JOOST zoekt duurzaamheidscoaches


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Duurzaamheid staat dagelijks op onze agenda. De komende jaren gaan we nog meer woningen energiezuiniger maken, zo’n 500 woningen per jaar. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. Maar ook voorlichting geven over 'duurzaam leven' hoort er wat ons betreft bij. Linda Tuijt, adviseur duurzaamheid bij JOOST, vertelt.

“Woningen energiezuiniger maken begint wat ons betreft bij isoleren en ventileren van de woning. Is dit in orde, dan plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnepanelen. Maar we doen meer. We gaan voor meer groen in de tuin en kiezen bij nieuwbouw en groot onderhoud steeds meer voor duurzame materialen. En we willen bewoners wegwijs maken in hoe zij eenvoudig en zonder grote investering kunnen besparen en het verschil kunnen maken. Energie besparen begint immers bij de keuzes die je zelf maakt. Daarom zijn wij op zoek naar duurzaamheidscoaches. Vrijwilligers die het leuk vinden om huurders van JOOST te laten zien hoe zij met kleine aanpassingen in en om het huis veel winst kunnen behalen.”

Ben of ken jij iemand met passie voor duurzaamheid en energiebesparing? En lijkt het je leuk om onze huurders wegwijs te maken? Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar wonenbijJOOST.nl/ikmaakhetverschil. Of stuur een e-mail naar ikmaakhetverschil@wonenbijJOOST.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28201