Datum plaatsing: 18 juli 2020

Fiets- en autoroutes langs Brabantse kerken


Fiets- en autoroutes langs Brabantse kerken


Heesch (Bernheze): Dit jaar zullen zeker meer mensen er achterkomen dat niet alleen in verre vakantielanden, maar ook in Nederland talloze kerkgebouwen van buiten en binnen te bewonderen zijn. In heel ons land zijn routes uitgezet langs al het moois dat Nederland op religieus-erfgoedgebied te bieden heeft. Kerken - en torens - overal in stad, dorp of buitengebied rijzen ze op. Ze vertellen zonder woorden het verhaal van hun geschiedenis, van het bouwvak, van de kunsten en vooral van de gemeenschappen die ze ooit hebben gebouwd. Ook nu bieden kerkgebouwen ruimte voor de ontmoeting met God en komen gelovigen er samen.

Graag attendeert de parochie De Goede Herder je op de fiets- en wandelroutes die te verkrijgen zijn bij de VVV Oss. Spring op de fiets en verken 23 km aan religieus erfgoed met de fietsroute ‘Dwars door de Overlaat’. Bezoek met de kerkenroute ‘Heilige Muren’ alle kerken in Ravenstein en omgeving. Of wandel met de route ‘Megen op de Kaart’ langs de Broeder Everhardus Kapel, het Hof van Lof en het Antonius Klooster. Of neem de route Effe door Geffen die je langs onze Maria Magdalena kerk brengt. Je kunt ook het Brabants Kerkenboekske downloaden met auto- en fietsroutes langs tientallen andere kerken.

Heb je een groep voor een rondleiding in een van onze zes kerken? Informeer dan naar de mogelijkheden in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch: 0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30537