Datum plaatsing: 16 juli 2020 - Laatst gewijzigd: 16-07-2020 16:55:29

Eerste glasvezelcentrale in Oss


Eerste glasvezelcentrale in Oss


Oss (Regionaal): In Oss is op woensdag 15 juli de eerste van de dertien glasvezelcentrales geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Oss. Binnen een paar maanden is het eerste gebied, van circa 3000 adressen, aangesloten op het netwerk en kan iedereen met een abonnement gebruik maken van het nieuwe glasvezelnetwerk.

Glasvezelcentrale
Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in Oss. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Oss. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op de website van e-fiber.

Kosteloze aansluiting in huis
Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer SPIE in opdracht van E-Fiber. Zolang SPIE bezig is met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op de website van e-fiber is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is heel gemeente Oss eind 2022 op het netwerk aangesloten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16988