Datum plaatsing: 22 juli 2020

K26 ‘Geeft Zich Bloot’


K26 ‘Geeft Zich Bloot’


Oss (Oss): Vanaf donderdag 30 juli t/m zondag 6 september is de foto-expositie ‘K26 Geeft Zich Bloot’ te zien in K26, Kruisstraat 26 in Oss. Zestien kunstenaars hebben zich naakt laten portretteren met een van hun kunstwerken. De 15 studiofoto’s zijn gemaakt door Ton Lotterman, (K26, Oss), Marion Vos (K26, Oss), Petrus Nelissen (K26, Oss) en Peter van de Lavoir (gastexposant, Lith). In dezelfde periode kan de bezoeker (naakt)modeltekeningen bekijken van vier K26 kunstenaars. Dit zijn Peter Verbeek (Den Dungen), Ingrid Menge (Geffen), Nicole Prein (Oss) en Till Willems (Lithoijen). K26 is open van donderdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur. K26 hanteert de RIVM maatregelen.

Eenheid
Het idee voor de expositie ‘K26 Geeft Zich Bloot’ kwam naar voren tijdens een brainstormsessie van kunstenaars bij K26. Behalve kunstenaars aangesloten bij K26, werden ook gastexposanten en oud-kunstenaars van K26 benaderd. De kunstenaar poseert voor een neutraal grijze achtergrond met één of enkele van zijn of haar werken. De geportretteerde fungeert niet alleen als model, maar is samen met de fotograaf verantwoordelijk voor het eindresultaat. Marion Vos: “Wat ons voor ogen stond was zoveel mogelijk een eenheid creëren tussen kunstenaar en kunstwerk, niet alleen je kunst laten zien maar ook wie je bent via je meest kwetsbare verschijning, namelijk je naaktheid.”

Modeltekeningen
In aansluiting op het fotograferen van de kunstenaars en hun kunstwerken besloot een aantal kunstenaars dit ook te combineren met model tekenen. Nicole Prein, verpleegkundige en als kunstenaar aangesloten bij K26, schildert met name veel portretten. Maar voor deze expositie poseerde ze voor de fotograaf met één van haar kunstwerken en tekende ze naaktmodellen voor deze expositie. Nicole: “Een tekening van een naakt lichaam is zo puur, zo basaal, die lijn kun je niet verdoezelen. Het lijf, met de sporen van het leven en zonder opsmuk is het verhaal van een mens. Naakt zijn we allemaal gelijk.”

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31459