Datum plaatsing: 26 juli 2020

Reststrook Bernheze kopen of huren van de gemeenteHeesch (Bernheze): De gemeente biedt inwoners de mogelijkheid om, als het kan, gemeentegrond (reststroken) te kopen of te huren. Grenst er een gemeentelijke groenstrook aan uw woonperceel en wilt u die graag gebruiken? Gebruikt u al een strook grond van de gemeente en wilt u die kopen of huren? Misschien kan dat heel gemakkelijk.

Wat is een reststrook?
Reststroken zijn stroken grond die direct grenzen aan de voor-, zij- of achterkant van een woonperceel en deel uitmaken van het openbaar gebied. Soms liggen daar bijvoorbeeld leidingen in de grond, waar de gemeente of nutsbedrijven eens in de zoveel tijd of in geval van storingen bij moet kunnen. Maar soms hebben we het over echte reststroken grond. Deze stroken zijn niet meer nodig voor de openbare ruimte. Mogelijk kunnen die worden verkocht.

Wilt u een stukje gemeentegrond kopen of huren, dan kijken we eerst of er sprake is van een reststrook en of de strook voor verkoop of verhuur in aanmerking komt. Bij die toets wordt bijvoorbeeld gekeken of er nog ontwikkelingen zijn te verwachten waarvoor de grond nodig is en of er kabels of leidingen liggen.

Kosten
Stroken gelegen achter de voorgevel kunnen worden aangekocht voor € 95,- per m2. Voor stroken voor de voorgevel geldt een grondprijs van € 50,- per m2. Huren of een bruikleen overeenkomst afsluiten is in veel gevallen ook mogelijk.

Project
Al enige jaren loopt het project ‘verkoop van reststroken en ongeregistreerd grondgebruik’. Tot nu toe verloopt dit project succesvol en zijn wij nog niet aan het eind van het project gekomen. Wij willen u daarom laten weten dat u nog steeds vrijblijvend een verzoek tot aankoop van een reststrook in kunt dienen. In veel gevallen komen wij tot een overeenkomst. Waar dit niet mogelijk is bekijken we of er een andere oplossing mogelijk is.

Meer informatie?
Paul Steggink, p.steggink@bernheze.org en Marieke Brock, m.brock@bernheze.org van het bedrijf Intersolum voeren dit project uit voor de gemeente. Wanneer u een verzoek in wilt dienen bij de gemeente, of informatie wilt over de mogelijkheden, dan kan dit door op de website www.bernheze.org het formulier verkoop reststroken in te vullen en toe te sturen via gemeente@bernheze.org.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12632