Datum plaatsing: 03 augustus 2020

Klanken van Oorsprong


Klanken van Oorsprong


Vught (Regionaal): Maandag 10 augustus om 22.10 uur op NPO 2 zendt Omroep MAX de bioscoopdocumentaire Klanken van Oorsprong van regisseur Hetty Naaijkens Retel Helmrich voor het eerst uit. Deze documentaire vertelt het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 300.000 andere Indische Nederlanders gedwongen 'terug' moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.
Kijk en luister mee naar de indrukwekkende verhalen en geniet van de prachtige muziek van o.a. Riem de Wolff (The Blue Diamonds) Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot, Liesbeth List, Eddy Chatelin, Hans Bax, The Tielman Brothers, James Intvelt, Hans Consten, Rob Agerbeek, Ernst Jansz en Sandra Reemer.
In diezelfde week zendt TV-kanaal ONS de documentaire Buitenkampers van dezelfde filmmaker uit. Beide documentaires worden uitgezonden in het kader van 75 jaar vrijheid en de Nationale Herdenking op 15 augustus. Op die dag wordt herdacht dat in 1945 met de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië er een definitief einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden (en de rest van de wereld).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28902