Datum plaatsing: 29 juli 2020

Zo kun je het oliepeil van je auto controleren


Zo kun je het oliepeil van je auto controleren


's-Hertogenbosch (Regionaal): De olie in je motor heeft een aantal belangrijke functies. Het is dan ook verstandig om elke maand te controleren hoe hoog of hoe laag het peil is. Dit kun je eenvoudig zelf doen, terwijl je ook het bijvullen van de motorolie zelf kunt uitvoeren. Blijkt dit nodig te zijn? Koop dan een fles olie op motor-doctor.nl. Het peilen van de olie doe je met het onderstaande stappenplan.

Stap 1
Zet je auto zover mogelijk waterpas neer. Ook moet de motor minimaal 5 minuten uit hebben gestaan voordat je de olie gaat peilen.

Stap 2
Vervolgens kun je de motorkap ontgrendelen. In het instructieboekje van de auto staat wel hoe dit moet. Zoek dan direct ook even uit waar de peilstok, de windhaak en het punt waar je de olie bijvult zich bevinden in je voertuig

Stap 3
Je weet nu waar de windhaak zit, dus die kun je nu openen. Ook de motorkap kan geopend worden, zet deze dan op de standaard.

Stap 4
Pak nu de peilstok erbij, wat je eerst nog even schoon moet maken met een oud doekje.

Stap 5
Stop de peilstok in de motor en haal het er uit. Nu is het mogelijk om het peil van de motorolie af te lezen. Het niveau hoort tussen het maximale en het minimale peil te liggen. Staat de olie onder het minimale punt? Vul dan de olie bij met behulp van de olievuldop.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30895