Datum plaatsing: 01 augustus 2020

Mien Denissen houdt van gladiolen


Mien Denissen houdt van gladiolen


Odiliapeel (Uden): Wie over de Bosdreef richting het Maashorst Speelbos rijdt of fietst komt aan de linkerkant van de weg een kleurrijke bloemenzee tegen. Afgelopen week was Mien Denissen uit Odiliapeel daar aan het werken. Met het zweet op haar voorhoofd werden honderden felgekleurde gladiolen van hun bloemenpracht ontdaan. “Dat doe ik zodat de bol gaat groeien waarna deze in het najaar uit de grond worden gehaald om vervolgens te worden gewassen, gedroogd, gepeld, gesorteerd en geteld”, aldus Mien.

Tekst & foto’s: Peter Noy

Het bloemenveld aan de Bosdreef behoort tot een van de percelen van bloemenkweker Joan Denissen uit Odiliapeel. “Ik help mijn zoon Joan graag mee, zo blijf ik in beweging”, zegt Mien met een knipoog. “De bloembollen worden vervolgens aan kwekers in de bollenstreek verkocht waarna ze in het voorjaar opnieuw worden gepoot. Vanaf daar gaan de gladiolen de hele wereld over”, weet Mien. “Ik kom zelf uit een bloembollengezin. Het vak is mij met de paplepel ingegeven, zo ging ik vroeger om zes uur ’s morgens naar de bloemenveiling in Aalsmeer of Rijnsburg om de bloemen weg te brengen. Ik vind het fijn dat ons bedrijf naar de zoon is overgegaan, daarmee blijft het in de familie.”

Nieuwe soorten
Denissen Gladiolenkwekerij is een begrip in Uden en omgeving en heeft zo’n veertien hectare in bezit waarvan twee hectare voor de bollenteelt en twaalf hectare voor de snijbloemen. De pluktijd is van begin juni tot eind september. Daarna starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Denissen heeft zich toegelegd op het kweken van gladiolen voor het middensegment, zoals tuincentra en supermarkten. Daarnaast houden zij zich bezig met het veredelen van nieuwe soorten. Ze verkopen niet aan particulieren. Kijk voor meer informatie op www.denissengladiolen.nl.Mien Denissen houdt van gladiolen
Mien Denissen houdt van gladiolen
Mien Denissen houdt van gladiolen
Mien Denissen houdt van gladiolen
Mien Denissen houdt van gladiolen


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18056