Datum plaatsing: 02 augustus 2020

Inbeslagname bij motorfietscontrole


Inbeslagname bij motorfietscontrole


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Zaterdagmiddag is door ons een kortstondige motorcontrole uitgevoerd in de omgeving van de wijk de Herven. Dit onder andere naar aanleiding van veel klachten over rondscheurende motoren en bijbehorende geluidsoverlast. De controle was dan ook voornamelijk gericht op motoren.

In twee uur tijd hebben wij ongeveer 35 motoren onderworpen aan een controle op de technische staat en gecontroleerd of bestuurder over het juiste rijbewijs beschikte.

Tijdens de controle zijn er oa. bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de geluidsnormen (motoren die meer dB produceren dan wettelijk is toegestaan), snelheid en een niet goedgekeurde helm.

Eén motorrijder maakte het wel erg bont en werd voor de tweede keer betrapt op het rijden zonder een motorrijbewijs. Zijn motor is in beslag genomen en het OM zal beslissen wat ermee gaat gebeuren.

Mooi weer betekent vaak "lekker toeren op de motor". Dit begrijpen wij maar al te goed maar bedenk voordat u het gas helemaal opendraait ook eens aan de overlast die u mogelijk veroorzaakt. Houdt u netjes aan de verkeersregels en zorg dat de motor en uw uitrusting netjes in orde is. Ook voor u eigen veiligheid!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26268