Datum plaatsing: 03 augustus 2020 - Laatst gewijzigd: 03-08-2020 13:39:41

Zcash probeert om mensen bij te scholen over cryptocurrency


Zcash probeert om mensen bij te scholen over cryptocurrency


's-Hertogenbosch (Regionaal): We zien dat er de laatste tijd steeds meer mensen zijn die kennis maken met cryptocurrency. Dit zijn niet alleen de mensen die deze munten verhandelen bij onder andere platforms als Bitcoin Era, maar ook mensen die echt achter de technologie staan. Om deze ontwikkeling nog net even wat sneller te laten gaan heeft Zcash als doel om de techniek aan de man te brengen. Zij proberen bijvoorbeeld om minder ontwikkelde regioís de voordelen van crypto in te laten zien. Wil je hier wat meer over te weten komen dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen, we laten je vandaag namelijk alles zien wat je hierover moet weten!

Wat is Zcash van plan?

Goed, laten we maar eens kijken wat Zcash eigenlijk van plan is, zo weet je tenminste waar we het over hebben in dit artikel. Het bedrijf achter Zcash is begonnen met een poging om minder bevoorrechte regio's te onderwijzen over de voordelen van cryptocurrencies. De Electric Coin Company (ECC) is het bet bedrijf achter de privacy-based Zcash (ZEC) cryptocurrency. Zij hebben een tijdje geleden het Crypto in Context programma geÔnitieerd. De inspanning probeert om de techniek achter crypto onderdeel uit te laten maken van het onderwijs.

Dit wordt gedaan in de gebieden waar de individuen de financiŽle middelen nog niet hebben om hierin te investeren, aldus de ECC blogpost. Het programma bevat onder andere interactieve videoís en een beurs. Middels deze middelen proberen ze om mensen bij te scholen over het toepassen van cryptocurrency en over de voordelen die dit met zich meebrengt.

Wat wordt er eigenlijk verteld?

Cryptocurrency heeft een aantal financiŽle voordelen, waaronder het opslaan van vermogen, het genereren van inkomsten, het uitlenen en lenen via decentrale financiering en natuurlijk de DeFi om er maar een paar te noemen. Crypto biedt een uitweg uit het gecentraliseerde systeem dat wordt gecontroleerd door overheden en grote bedrijven.

Veel wereldwijde regioís zoals bijvoorbeeld Venezuela, hebben te maken gehad met verschillende problemen. Een van de grootste problemen was een stijgende inflatie. Sommige Amerikaanse groepen hebben echter ook niet de nodige bekwaamheid om crypto te gebruiken. Hier willen ze verandering in brengen door dus uit te leggen wat de voordelen van de munten kunnen zijn. Door het normale volk uit te leggen wat cryptocurrency is wordt er geprobeerd om een soort nieuwe revolutie op gang te zetten die crypto echt mainstream moet maken.

Crypto in Context kijkt naar onderwijs

Het programma van de ECC is gericht op het opleiden en bijstaan van regio's die kunnen profiteren van financiŽle mogelijkheden buiten het systeem. Hierbij letten ze dus op de punten die we hierboven al kort even hebben benoemd. In de blogpost van het ECC wordt het programma uitgelegd als: "een initiatief dat industrie leiders verbindt met onderontwikkelde en ontluikende gemeenschappen - voor dialoog en ontdekking, netwerken, en collaboratieve workshops gericht op cryptocurrency en financiŽle geletterdheid." Het is onduidelijk of het programma een wereldwijde inspanning is of niet. Er is al wel contact opgenomen met ECC voor aanvullende details, echter hebben ze hier nog niet op gereageerd. Op dit vlak tasten we dus nog in het duister.

Deze ontwikkeling van Zcash is erg goed, het laat namelijk zien dat de bedrijven steeds beter hun best doen om te proberen een brug te slaan tussen het grote publiek en cryptovaluta. Hoe meer mensen de voordelen inzien van cryptocurrency, hoe bekender het zal worden. Dit zou zomaar het zetje kunnen zijn om cryptocurrency en vooral de techniek erachter echt aan de man te brengen. Hierdoor kan de koers natuurlijk nog verder stijgen en zal je de techniek nog meer mainstream worden.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15582