Datum plaatsing: 05 augustus 2020

De kerk wordt kleiner, maar Maria blijft


De kerk wordt kleiner, maar Maria blijft


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Een liefdesverklaring aan Maria, dat is dit nieuwe boek van André Roes. Op het stevige fundament van Bijbel, dogma en devotie beschrijft Roes het actuele belang van Maria voor de toekomst van de kerk. Zijn betoog leidt tot een hartstochtelijk pleidooi voor een meer mariale, barmhartige en vooral vreugdevolle kerk.

Het boek opent met de bijbelse verhalen over Maria. Hoe moeten wij deze verhalen theologisch, maar ook gelovig lezen? Dan zijn er de Mariadogma's. Weten we nog wel wat deze betekenen? Kunnen we deze geloofsuitspraken over Maria nieuw verstaan, open en creatief?

Maria-oorden als Lourdes zijn plaatsen van hoop, waar het geloof nog onbevangen en 'eenvoudig' wordt beleefd. Maria blijkt daar een 'open deur naar God' te zijn. In een ontkerkelijkt Europa blijven mensen tot Maria bidden, soms in stilte, bijna verborgen, dan weer uitbundig, met grote menigten, in de bedevaartsplaatsen van onze tijd. Waarom doen mensen dit? Ook op deze vraag wil dit boek een antwoord geven.

Dr. André Roes (1946) is kerkhistoricus. Hij promoveerde in 1984 te Leiden op het leven en werk van de katholieke emancipator Anton van Duinkerken. Hij publiceerde onder meer over de theologie van Søren Kierkegaard en over de religieuze aspecten van het werk van Hans Christian Andersen en Charles Dickens. Roes schreef ook regelmatig voor het benedictijns tijdschrift Heiliging.

Boekgegevens

Maria. Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle kerk
144 pagina's | ISBN: 9789085285731 | Prijs € 19,95 | Verwacht: 15-08-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. Halewijn
U vindt het boek op: https://bit.ly/2B21t5C

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29688