Datum plaatsing: 06 augustus 2020

Binnenstadsklokken luiden gezamenlijk voor bezinning en vrijheid


Binnenstadsklokken luiden gezamenlijk voor bezinning en vrijheid


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het Bossche Klokkenluidersgilde 's-Hertogenbosch en omgeving heeft samen met Vincent Blom (plebaan van de Sint Jan in 's-Hertogenbosch), de predikanten Erica Scheenstra en Ruud Stiemer van de Grote Kerk en de gemeente het initiatief opgepakt om donderdag 6 augustus om 12.00 uur de klokken van de Sint-Janskathedraal, de Grote Kerk en de Sint-Catrien tegelijk te luiden.

Dit gebeurt als bezinningsmoment, op de dag dat precies 75 jaar geleden de eerste van de twee atoombommen vielen, op het Japanse Hiroshima (en drie dagen later op Nagasaki). Hiermee werd het einde van de Tweede Wereldoorlog bespoedigd, maar nog altijd beseffen we dat dit ergste wapen dat is ingezet in de Tweede Wereldoorlog voor ongelooflijk veel leed heeft gezorgd. Als gevolg van de twee aanvallen met atoombommen kwamen circa 250.000 mensen om het leven en stierven de daarop volgende decennia als gevolg van stralingsziekte en kanker nog enige honderdduizenden mensen.

Het luiden van de klokken is een moment van bezinning voor alle slachtoffers uit de laatste wereldoorlog, maar ook een moment van bezinning op de verkregen vrijheid en vrede in de wereld; deze augustusmaand exact 75 jaar geleden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28438