Datum plaatsing: 09 augustus 2020

Man (29) aangehouden na achtervolging in Den Bosch


Man (29) aangehouden na achtervolging in Den Bosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een 29-jarige man is na een achtervolging zaterdagnacht aangehouden op de Zevenhontseweg in Den Bosch. De auto kwam tot stilstand toen deze werd geramd door een politiewagen.

De politie kreeg zaterdagnacht een hit van een ANPR camera aan de Bruistensingel. ANPR is een automatische kentekenplaatherkenning. De bestuurder zou met een ongeldig verklaard rijbewijs rijden. De politie wilden dit controleren. De politieagenten die de auto zagen rijden, gaven de automobilist een stopteken. De man reageerde daar niet op en zo ontstond er een achtervolging.

De achtervolging ging dwars door een van de woonwijken in de buurt van de Bruistensingel. Op de singel zelf ging het mis. De automobilist raakte daar de macht over het stuur kwijt en raakte van de weg. Nadat de automobilist met zijn auto een verkeerspaal raakte tussen het fietspad en het voetpad, reed de man bijna een voetganger aan, waarna de auto op de Zevenhontseweg geramd werd door een politiewagen. De bestuurder gaf niet op en ging er rennend vandoor.

De politie kon hem later alsnog aanhouden. Twee politieauto's zijn beschadigd.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26977