Datum plaatsing: 18 augustus 2020

Wat te doen met liefdesverdriet


Wat te doen met liefdesverdriet


's-Hertogenbosch (Regionaal): Is jouw relatie op de klippen gelopen? Dan kun jij je hier mogelijk maar moeilijk bij neerleggen. Geen paniek, want je bent echt niet de enige. Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die te maken krijgen met liefdesverdriet wanneer hun relatie beëindigd wordt. De ene persoon gaat hier makkelijker mee om dan de ander. Heb je behoorlijk veel last van liefdesverdriet? Dan weet je mogelijk niet goed wat je hiermee aan moet. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk wat je kunt doen wanneer je lijdt aan liefdesverdriet.

Leer het accepteren
Het verwerken van liefdesverdriet begint met acceptatie. Je moet de situatie accepteren zoals hij is. Er zijn genoeg mensen die verwoede pogingen doen om toch nog proberen hun relatie te herstellen. Lukt dit niet? Leg je er dan bij neer. Dit klinkt makkelijker dan het is, maar je kunt er in dat geval niets aan veranderen. Wanneer je het accepteert zoals het is, verdwijnt jouw liefdesverdriet binnen de kortste keren.

Begin met relativeren
Heb jij je neergelegd bij het einde van een relatie? Dan kun je langzaam maar zeker beginnen met relativeren. Wanneer je terugblikt op de relatie, ontdek je waarschijnlijk snel genoeg dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn was. Hoe meer zaken je ontdekt, des te makkelijker jij je over liefdesverdriet heen kunt zetten.

Zoek steun
Het verbreken van een relatie kan behoorlijk wat verdriet met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk steun te zoeken bij naasten. Praat bijvoorbeeld met jouw vrienden over de ontstane situatie of richt je tot jouw ouders, broer(tje) of zus(je). Zij kunnen jou steunen in deze moeilijke tijd.

Laat het achter je
Ben je er zeker van dat het niet meer goed komt tussen jou en je ex? Laat het dan achter je. Zie het als een gesloten boek en pak jouw leven weer op. Je kunt in dat geval weer leuke dingen gaan doen waar je voorheen misschien geen tijd voor had. En wanneer je over jouw liefdesverdriet heen bent, kun je het daten weer oppakken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30613