Datum plaatsing: 03 september 2020

Meer tijd voor de patiŽnt met nieuwe automatische bloeddrukmeters


Meer tijd voor de patiŽnt met nieuwe automatische bloeddrukmeters


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het project is een samenwerking tussen verpleegkundigen, MICT en leverancier Welch Allyn. In februari van dit jaar werd de pilot op de afdelingen Cardiologie en Dagbehandeling afgerond. Door het coronavirus werd de apparatuur sneller ingevoerd in de rest van het huis, waardoor nu bijna alle afdelingen overgestapt zijn. ďZelden is een oplevering van een nieuwe technologie zo goed ontvangenĒ glundert projectleider MICT Ramon van Hoek. ďHet was in deze crisistijd zeer eervol en dankbaar werk om onze zorgverleners hiermee te kunnen helpen.Ē

Meer tijd voor de patiŽnt
De meerwaarde van de automatische bloeddrukmeters is tweeledig. Allereerst is deze manier van werken minder foutgevoelig. Tijdsbesparing is voordeel nummer twee, vertelt coŲrdinerend medewerker Cardiologie Melvin van der Geld: ďEen patiŽnt wordt standaard drie keer per dag gemeten. In de ochtenddienst neem je al gauw tien patiŽnten voor je rekening. Ik moet dan meten, de gegevens onthouden, de COW (computer op wielen) naar binnen rijden, en vervolgens alles invoeren. De tijd die ik win dankzij de koppeling met het patiŽntendossier, kan ik op een andere manier teruggeven aan de patiŽnt. Wij willen niet meer terug naar de oude situatie."

Hoe werkt de automatische bloeddrukmeter?
Nadat de verpleegkundige de waarden heeft gemeten en gevalideerd, worden deze doorgestuurd naar HiX. Op die manier staan de waarden meteen op de juiste plek in het dossier, inclusief datum, tijd en naam van de betrokken verpleegkundige.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27219