Datum plaatsing: 18 september 2020

Gezellige sfeer in huis halen? Kies voor een waterdamphaard!


Gezellige sfeer in huis halen? Kies voor een waterdamphaard!


's-Hertogenbosch (Regionaal): De gemiddelde Nederlander vindt het belangrijk dat een huis sfeervol is. Op deze manier voelt een huis namelijk echt als een thuis. Er zijn verschillende manieren waarop jij sfeer in huis kunt halen. Dit kan onder meer met behulp van accessoires, zoals kaarsen. Lang niet iedere Nederlander vindt het prettig om dergelijke accessoires in huis te halen. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit niet dat je geen sfeer in huis kunt halen. Je haalt namelijk ook sfeer in huis met een waterdamphaard. Ben je benieuwd naar deze haard? Wij vertellen jou er in deze tekst alles over.

Wat is een waterdamphaard?
Ben je niet bekend met een waterdamphaard? Dan wil je hier ongetwijfeld eerst meer over weten voordat je hiervoor kiest. Een Optimyst sfeerhaard, zoals een waterdamphaard ook wel genoemd wordt, is voorzien van een watertank. Deze bevindt zich onder de blokken hout. De vernevelaar in de haard ontwikkelt neveldamp, die verwarmd wordt en zodoende opstijgt. De ledlampen in de haard verlichten deze nevel, waardoor het lijkt alsof er echt vuur brandt.

Hetzelfde effect als bij echt vuur
Veel mensen denken dat de vlammen bij een waterdamphaard tweedimensionaal zijn. Dit is een misvatting. Net als bij een open haard of een (hout)kachel gaan de vlammen bij een waterdamphaard ook op en neer. Hoe dit kan? Doordat de waterdamp reageert op de lucht die passeert. Je kunt deze haard overigens niet alleen gebruiken voor meer sfeer in huis, maar ook als verwarming. Sommige waterdamphaarden zijn namelijk voorzien van een ingebouwde kachel, waardoor er warmte van het vuur afkomt.

Waarom een waterdamphaard?
Sommige mensen zien niet in waarom zij veel geld neer zouden tellen voor een waterdamphaard. De voornaamste reden hiervoor is dat zo’n haard een stuk beter is voor het milieu dan een (hout)kachel. Waarom? Omdat waterdamphaarden namelijk werken op elektriciteit. Hierdoor komen er geen schadelijke gassen vrij, iets wat bij een (hout)kachel wel het geval is. Dit betekent dat je voor een waterdamphaard ook geen schoorsteen hoeft te hebben. Bovendien is een haard op waterdamp in allerlei varianten verkrijgbaar. Zo kun je een waterdamphaard bijvoorbeeld inbouwen. Hierdoor kun jij deze haard ook zonder problemen integreren in jouw interieur.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17931