Datum plaatsing: 14 oktober 2020

K&H Decoraties


K&H Decoraties


Geffen (Oss): Wij zijn Guido (de Groot) en Ingrid. Wij hebben een unieke landelijk lifestyle winkel (K&H Decoraties) in hartje Geffen met, en dat zeggen we met enige trots, het allergrootste assortiment koeienhuiden en aanverwante artikelen van geheel Nederland.

In 2013 zijn wij (in het bijzonder Ingrid) voorzichtig begonnen met het maken van kleine accessoires, zoals het bekleden van kaarsen en het maken van onderzetters. Vanuit die hobby kregen we de vraag of we ook koeienhuiden in de verkoop hadden. Daar ben ik (Guido) toen ingedoken en dat is in feite het begin geweest van hetgeen we in 7 jaar hebben gerealiseerd, de opening van onze fonkelnieuwe winkel in het centrum van Geffen.

Wij hebben een ongekend groot assortiment in onder andere vachten, schedels, koeienhuid-tassen, koeienhuid-lampenkappen, koeienhuid-kussens en koeienhuid meubels en landelijke woonaccessoires. Op onze website staat het gehele assortiment gerangschikt: www.koeienhuiden-decoraties.nl

In 2015 heb ik mijn vaste baan vaarwel gezegd om mij voor de volle 100% te kunnen toeleggen op het bedrijf K&H Decoraties. Vanaf toen zijn wij begonnen vanuit ons eigen atelier met het maken van koeienhuid decoraties in alle soorten en maten. Na wat tijdelijke vestigingsadressen hebben wij ons inmiddels definitief gesetteld in hartje Geffen. Onze klanten komen uit geheel Nederland, België en deels uit Duitsland.

Woon accessoires
De grote nieuwe winkel/toonzaal in Geffen herbergt een schat aan accessoires (alles met een relatie naar dieren) dat zijn weerga niet kent. De winkel is in feite in twee delen opgesplitst. Achterin hebben Guido en Ingrid een overweldigende aanbod van huiden in de breedste zin van het woord.
Het voorste deel, de entree, staat boordevol woonaccessoires die (bijna) allemaal komen uit de creatieve hoed en werkplaats van het actieve stel, Guido en Ingrid. De inkoop doen ze zelf en die vindt plaats van over de hele wereld. Er is een ongekend groot aanbod van accessoires die in geen enkele andere winkel verkrijgbaar zijn. Prachtige Nepalese houten schalen, spiegels, kapstokken, kandelaars, railway kisten, bankjes, tafels…. Het is zomaar een greep uit het hele brede assortiment. Kortom, teveel om op te noemen. Op onze website staan alle woonideeën: (www.koeienhuiden-decoraties.nl).
Maar neem zeker ook eens een kijkje op de website van een privé toeleverancier, shop en shop, die exclusief voor ons werken en de zorg dragen voor levering in kleine woonaccessoires: www.keifun.nl

Koeienhuiden
Het achterste gedeelte van de 500 vierkante meter grote winkel is geheel ingericht met dé specialiteit, feitelijk gezegd… De liefde van het bedrijf. “Zowel Guido als Ingrid stralen de liefde voor hun vak, winkel en het product met zoveel liefde uit dat je bijna wel enthousiast moet worden bij het horen van hun inhoudelijke koeienverhaal”.
De huiden: “De huiden zijn een restproduct uit de vleesverwerkende industrie of komen uit de gecontroleerde jacht. De huiden en vachten worden gelooid en krijgen zo een nieuw leven. Alles van deze dieren, vlees, huid, horens etc. wordt verwerkt. De dieren worden dus niet geslacht of gejaagd voor hun huid. Al onze grondstoffen zijn legaal verkregen en voldoen aan de internationale standaarden en wetgevingen. Wij staan in voor alle huiden/schedels/vachten die we verkopen. Daarom zoeken we alles zelf uit en controleren we deze op kwaliteit”.
De prachtige nieuwe winkel is ‘de spreekwoordelijke kers op de taart’. In een beperkt aantal jaren is K&H doorgegroeid van een aanbod van vijf huiden in eerste instantie…. naar een continu assortiment van 250 stuks. De vele huiden op een rij alleen al, is een lust voor het oog.

Schilderijen
Werkelijk uniek te noemen is de grote keuze aan schilderijen die te bewonderen zijn in de winkel. In alle maten en soorten zijn ze aanwezig. Met kunstenares Dian Perejogina hebben ze een persoonlijke overeenkomst.
In de winkel van het actieve stel hangen tal van reproducties van het origineel van Dian, inclusief een certificaat van de kunstenares. Van elke afdruk mogen wereldwijd maar 95 reproducties worden verkocht. K & H Decoraties heeft het alleenrecht voor Nederland weten te bemachtigen. Originele schilderij op canvas met certificaat.
Dian Perejogina maakt schilderijen met afbeeldingen van: Koeien, de Schotse Hooglander, herten, schapen, en wat al niet meer. Daarnaast heeft K & H een groot assortiment, van dezelfde kunstenares, in tuinposters, kussen en kleine schilderijtjes.

Eigen productie
Guido: “Steeds maar weer willen wij onze producten een ‘eigen’ identiteit geven. Steeds weer kijken we met spanning uit wanneer er weer een nieuwe zending in ons atelier binnenkomt. De meubeltjes, lampenkappen en bijvoorbeeld tassen proberen we op een zo creatief mogelijke manier ons eigen K&H gezicht te geven en te presenteren”. Ingrid met name is daar een ‘kei’ in. Guido gaat voor het grotere werk. De banken, tafeltjes, barkrukken en stoelen bekleden met huiden die door de klant exclusief zijn uitgezocht. Maar ook eetkamertafels en salontafels met een zwart stalen onderstel, zitten in het assortiment. We gaan steeds meer voor eigen productie, puur om ons zelf te zijn en te blijven natuurlijk.
Ingrid: “Soms vragen ze telefonisch: “Jullie zijn toch van die grote “Koeienwinkel’ van Nederland”. “Ja hoor, dat zijn wij zeker”, zeg ik dan met een trotse woorden.

Dorpsplein 3a, 5386 CL Geffen · www.koeienhuiden-decoraties.nl
K&H Decoraties
K&H Decoraties
K&H Decoraties
K&H Decoraties
K&H Decoraties


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15228