Datum plaatsing: 15 oktober 2020

Gezellig op de koffie bij echte barista’s


Gezellig op de koffie bij echte barista’s


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De hoek Dorpsstraat – Raadhuisstraat is historisch gezien altijd al een plek geweest waar mensen elkaar
ontmoetten. In een grijs verleden stond er het Rosmalense gemeentehuis dat begin jaren zestig plaats maakte voor de Boerenleenbank, de latere Rabobank. Dienstverlening aan de mensen was al die jaren de kerngedachte met volop ruimte om elkaar te zien en te spreken. En die functie krijgt Villa Marquant, want zo heet het gebouw, weer helemaal terug. Binnenkort kun je er gezellig en lekker op de koffie. Maar ook voor antwoorden op alle vragen die je hebt op financieel of verzekeringsgebied.

door Herman van Dinther

“Als ondernemer moet je er altijd voor zorgen dat je ergens mee uitblinkt. Je moet je onderscheiden, mensen een reden geven om met jou in zee te gaan.” Het zijn woorden uit de mond van Dave Smits (51), een rasechte Tilburger die al sinds 2004 in Rosmalen woont.
“Ik studeerde in Tilburg financiële vakken maar ik bleek ook goed te kunnen voetballen en kwam daardoor als profvoetballer bij Willem II terecht. Naast het profvoetbal, dat ik bij die club twaalf jaar deed, hield ik me ook wel bezig met financiële projecten en heb daardoor gezien en geleerd dat netwerken en vertrouwen enorm belangrijk zijn. In die zin ben ik altijd aan Willem II verbonden gebleven en ben daar als ondernemer intussen ook business partner.”

Persoonlijk contact
Een oud voetbalmaatje wist hem na zijn Tilburgse voetbalcarrière over te halen om in Veenendaal te gaan voetballen. “Dat is goed”, zei ik, “maar onder één voorwaarde, jij zorgt er dan voor dat alle leden van de club klant worden bij mijn ‘Huis en Hypotheek’.
Daar heb ik in feite de basis gelegd voor de verdere uitgroei van mijn bedrijf waar intussen, verspreid over meerdere vestigingen, bijna dertig mensen werken,. In januari heb ik ‘Huis en Hypotheek’ in de Dorpsstraat in Rosmalen overgenomen. Dat kantoor blijft daar met de adviseurs gewoon bestaan, de nieuwe vestiging Raadhuisstraat krijgt een veel bredere publieke functie met een heel ruim concept. Daar hebben we ook de ruimte om door te groeien, daar zie ik zeker markt voor.
Wat ik namelijk al jaren constateer is dat mensen heel veel waarde hechten aan persoonlijk contact, advies en service. Tegelijkertijd zie je dat de banken steeds meer vestigingen sluiten, ABN AMRO is al weg uit Rosmalen en de ING Bank opent na de corona crisis hun filiaal ook niet meer.”

Gastvrij
“Dat heeft mij aan het denken gezet want ik geloof er echt in dat er in Rosmalen ruimte is voor het concept dat we nu in de praktijk uitwerken. Vanaf begin oktober kunnen mensen tijdens kantooruren via de ingang Dorpsstraat gewoon ‘ ’t Koffiehuis’ inlopen n er een plekje zoeken. Heb je een laptop bij je en wil je er lekker aan de slag dan kan dat. Je bestelt er een lekker kopje koffie of thee, heb je trek dan kun je er een ontbijtje bij laten serveren en wil je een ongestoorde werkplek dan is dat ook te regelen. De twee barista’s, Stefan en Trisha, branden koffie onder de naam Sampietro specialty coffee. Zij zullen er alles aan doen om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Trouwens, wil je alleen maar koffie of thee drinken, geen probleem. Spreek er gerust af met je vrienden, buren of zakelijke contacten. We hebben ’t Koffiehuis op dit moment ingedeeld zoals dat vanwege corona gewenst is, maar we kunnen alles heel flexibel en wendbaar aanpassen. We zetten nadrukkelijk in op de beleving die wij onze gasten willen laten opdoen.”

Uitblinken
“Dat doen we niet alleen met ’t Koffiehuis maar ook met onze zakelijke activiteiten die we via Credion en met Huis en Hypotheek invullen. Met Credion richten we ons als bemiddelaar voor het MKB op bedrijfs- en vastgoedfinanciering, met Huis en Hypotheek is vooral de particulier onze doelgroep. In alle gevallen zetten we volop in op klantbeleving, tijd nemen voor de klant is ons uitgangspunt. Door onze service en aandacht willen we uitblinken, daar gaan we heel ver in.
Hoewel de deur in principe van negen tot vijf open is, zal het regelmatig voor komen dat er ook ’s avonds licht brandt. “Er zijn al volop ideeën om bijvoorbeeld workshops, trainingen en presentaties te houden.

Onze barista’s schenken niet alleen koffie, zij zijn heel specialistisch en willen die kennis graag delen bijvoorbeeld in de vorm van een workshop. Zij branden overigens, afhankelijk van de seizoenen, steeds andere koffie welke ook voor thuis gekocht kan worden. We hebben contact met een dame uit Leiden die heel exclusieve thee uit Parijs importeert, er zijn kunstzinnige interieurspecialisten die in onze ruimtes trendy woonaccessoires willen exposeren, de ideeën en plannen dwarrelen van alle kanten binnen. En dat komt goed uit want we werken graag samen met andere ondernemende en creatieve mensen. En wil je alleen maar even koffie of thee drinken, dan is dat geen enkel probleem. Integendeel, iedereen is vanaf begin oktober welkom.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17131