Datum plaatsing: 14 oktober 2020

Geffense Melissa Kreps wil dolgraag haar ultieme droom waarmaken


Geffense Melissa Kreps wil dolgraag haar ultieme droom waarmaken


Geffen (Oss): “Eigenlijk is het een ‘lot uit de loterij’ dat je mee mag doen met de goede doelenactie van de KRO/NCRV: “Actie Warm Hart”, zegt Melissa Kreps met behoorlijk wat emotie in haar stem. Het is bescheidenheid ten top van deze jongedame die al haar energie en enthousiasme steekt in ‘haar’ project in Kenia. Melissa Kreps (37) uit Geffen is even terug in haar geboorteland- en dorp. “Eventjes thuis”, zegt ze. In Kenia heeft ze inmiddels haar tweede thuis gevonden. Maar wanneer je haar vol ‘vuur’ hoort vertellen over haar project met haar straatjongens en haar droom zou je Kenia met hetzelfde gemak haar ‘thuis’ kunnen en mogen noemen.

Dakloze kinderen
Tijdens haar studie, Melissa was toen 27 jaar, heeft ze als stagiaire kennis mogen maken met haar uiteindelijke werk bij de jeugdzorg in Afrika. “Zeker door die kennismaking kwam ik er al snel achter dat mijn hart, mijn passie, toch meer in het sociale lag. Een goede keuze, achteraf. Er werd daar gewerkt met dakloze en vooral kansloze kinderen van de straat om ze middels een behandelplan klaar te stomen voor de keiharde Afrikaanse maatschappij’, horen we Melissa vertellen.
Melissa is ‘Moedertje Theresa’, die haar leven (en haar hart!) volledig heeft opengesteld voor deze kinderen.

Droom
Na haar stage heeft ze in Nederland haar diploma behaald. Voor ze er zelf erg in had, was ze alweer terug in Afrika in het op zich veilige Kenia, aan de westkust van het Afrikaans land. Daar, in Mombasa, huurt ze een huis voor haar 19 straatkinderen.
Zij moet echter steeds meer opboksen tegen de huurbazen aldaar, die steeds meer huur vragen voor het huis. Op dit moment moet ze maar liefst elke maand 80.000 Keniaanse shillingen (€ 750.00 per maand) neertellen voor een bijzonder oncomfortabel huis dat bovendien aan alle kante lekt en waar ze het woordje ‘onderhoud’ dus niet kennen. En de huur gaat alweer omhoog. “Vandaar mijn ultieme droom om een eigen stukje grond te kopen waarop we ons ‘droomhuis’ gaan bouwen. Net buiten Mombasa heb ik een mooi plekje van ruim 1 hectare op het oog. We hebben ook gespaard hoor, maar we komen natuurlijk nog een heleboel shillingen tekort… En weet je, een hypotheek daar, is niet te doen. De rente staat daar nu op veertien procent, compleet onbetaalbaar dus”, aldus Melissa

Plannen
Melissa: “Wanneer je in Kenia een beetje Westers oogt, dan betaal je voor alles de hoofdprijs. Vandaar dat ik alle voorbereidende werkzaamheden laat doen door een goede Keniaanse vriend die bovendien de kneepjes van het vak en het onderhandelen als geen ander kent”. Nog voordat het huis daadwerkelijk is gerealiseerd bruist Melissa alweer van (sociale) plannen. Nu al heeft ze naast haar 19 eigen bewoners, haar gastkinderen. Elf kinderen die gebruik mogen maken van haar huis. En wanneer haar eigen ‘BeHoCa Huis’ (de nieuwe naam voor haar huis) eenmaal klaar is wil ze dagelijks gast/buurtkinderen gebruik laten maken van haar onderkomen. “Vanwege corona is er een jaar lang geen school. Bij ons kunnen ze dan boeken lezen, we hebben inmiddels een grote bibliotheek, en op de computer werken. Ook mogen ze de Bijbelstudies gaan volgen.

Actie Warm Hart
De actie van KRO/NCRV is eigenlijk heel simpel maar kan tegelijkertijd heel doeltreffend zijn. Wie de meeste stemmen bijeen sprokkelt.. ontvangt het mooie bedrag van maar liefst tien duizend euro. Het zou een droomstart zijn voor Melissa.
Met één klik bouwt u mee aan die droomstart, het droomhuis van Melissa. Meer hoeft u niet te doen.. Of… U moet nog een fijne donatie willen doen. Daarover leest u alles op de site van Melissa: www.behoca.nl
Het huis wordt op zijn ‘Keniaans’ gebouwd. De meeste huizen daar zijn zogenaamde ‘modderhuizen’. Stokken met daartussen modder. “Ons BeHoCa droomhuis wordt gebouwd met klikstenen, een soort van lego systeem, stenen met daartussen houten stokken worden in elkaar geklikt. Het wordt een vierkant huis van twee verdiepingen met daarboven een dakterras. Op dat dakterras kunnen we in de avond met de jongens onze Bijbelstudie doen. Ik heb er reuze zin en kan bijna niet wachten om te beginnen”, zegt ons eigen Geffense ‘Moedertje Theresa’.

Klikken, meteen doen
Zoals gezegd. Met één klik op de site bouwt u mee aan het BeHoCa Droomhuis. Laat Melissa, onze ‘Moeder Theresa’, niet afhankelijk zijn van de huurbazen. Laat ze niet in de steek. Een eigen huis, haar droom, haar ziel en zaligheid.

Een korte instructie:
Ga naar www.warmhart.kro-ncrv.nl Daarna zoekt u het Goede Doel (Stichting Behoca) op waarop u met één klik Melissa een stukje dichterbij haar droom brengt. Zo snel en simpel is het. Een goede tip: “Nu meteen doen”.
Maakt u de droom van Melissa mede waar? Melissa Kreps.. GEEFT alleen maar, al jarenlang. Nu vraagt ze slechts één stem, één klik van u. Doet u mee?
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29976